Hatalı kromozom taşıdığı için düşük yapma ihtimali yüksek olan anne adayları için umut olan bu yeni yöntem ile tüp bebek işlemini iyileştirme şansına sahip olduklarını belirten Eurofertil Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, "24sure adıyla anılan bu teknikle 12 saat içinde sonuç alıyoruz. Döllenmiş yumurtaya zarar vermeden aldığımız tek bir hücreden kromozomları inceleyerek genetik kusuru bulunan, düşük olacak veya sakat doğacak bebeklerin ana rahmine yerleştirmeden tespit edebiliyoruz" dedi.

Büyük umutlarla başvurdukları tüp bebek merkezlerinde başarısızlıkla karşılaşan anne adayları için yeni bir umut ışığı doğdu. Cambridge'de geliştirilen 24 Sure tekniğini kliniklerinde uygulanmaya başlamasıyla birlikte hastalarda gebelik şansını arttırdıklarını açıklayan Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Hakan Özörnek, "Hatalı kromozom taşıdığı için düşük yapması kaçınılmaz 1xbet olan gebelikleri bu yöntem ile önceden ayıklayabiliyoruz. Döllenmiş yumurtaya zarar vermeden aldığımız tek bir hücrede insanda bulunan tüm 46 kromozomu inceliyoruz. Bu inceleme sonucunda genetik kusuru bulunan, sakat doğacak veya düşük olacak bebekleri ana rahmine yerleştirmeden tespit edip anne adaylarının tüp bebek şanslarını arttırıyoruz" dedi.

EN SAĞLIKLI EMBRİYO SEÇİLİYOR

Kromozom sayılarında oluşan anormalliklerin sürekli tekrarlayan tüp bebek başarızılıklarına ve düşüklere yol açtığı gürülüyor. Gebelikle sonuçlanmayan tüp bebek uygulamalarında ise sorunun %89 oranında kromozom sayı bozukluklarına bağlı olarak geliştiği görülüyor. Uygulanan bu yeni yöntemle tüm kromozom analizi yapılarak insanda bulunan 46 kromozomun tamamının sayısal olarak normal olup olmadığının kontrol edildiğinin altını çizen Dr. Özörnek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu inceleme sayesinde en doğru embriyoyu seçerek bir taraftan gebelik oranlarını arttırırken diğer taraftan düşük riskini azaltıyoruz. Şu anda dünyada belli ülkelerde uygulanabilen bu yöntemi Türkiye'de uyguluyor olmaktan dolayı büyük sevinç yaşıyoruz. Gebelik ümidiyle merkezimize başvuran anne adaylarımız için yeni bir umut ışığı olan bu yöntem ile bize başvuran çok sayıda hastamızın çocuk sahibi olmasını sağlıyoruz."

Editör: TE Bilişim