Bilmeyen yoktur herhalde,klasik Yalova Kaymakamı hikayesini. Tekrar anlatmaya ,yazmaya gerek yok.
Üstelik yeni versiyonları çıkmışken dönüp dönüp eskiyi yazmanın da ne anlamı olacak.
Yıllardır kimliksiz bir kent olmaktan yakınıp durduk,kendi aramızda bir türlü anlaşamadığımızdan, ortak aklı oluşturamadığımızı merkezi yöneticiler çok iyi anladılar ki çareyi bizlere sokma akıl uygulamada buldular.
Yok stratejik planlar, yok 1/25 000’lik planlarla oyalandık durdu.Birde bunun üzerine 50 000’lik plan muhabbeti getirildi. Plan müellefi anlatacak,sakın ürkmeyin Yalovalının istemediği hiçbir şey olmayacak söylemleriyle bugünleri bulduk . İçeriğini hiç bilmediğimiz bir planımız çok yakında askıya da çıkıp, Bakanlık tarafından da onaylanır.
Kenardan köşeden kulağımıza gelenler dışında ciddi bir bilgimiz yok Yalova’nın geleceği üzerine yapılan çalışmalar hakkında. Yani, olmasıda kimin umurunda ya. Laf ola beri gele…..
Çok değil 5 yıl önce Yalova’nın doğusu sanayi batısı turizm olacak uyutmacasıyla başlatılan planlama bugün Yalova-Bursa karayolunun doğu tarafından başlayıp Altınova sınırımıza kadar olan bölümün sanayileşmesine kadar geldi. Hatırlayın bakın, İl genel meclisinde alınan kararlar sonrasında Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda ki iskelenin doğu tarafına tersane kurulabilir iddiaları konuşulmuştu. Belki  çok abartılı gelmişti ama bugün gelinen noktada hele hele İstanbul-İzmir otobanı ve Osmangazi köprüsü sayesinde abartı dediklerimiz planlarda yerini almaya başladı.
Yok üniversite şehri,yok turizm şehri, üç büyük sanayi kenti arasında butik şehirmişiz, jeotermal  kaynaklarmış,Sağlık turizmi için biçilmiş kaftanmışız hepsi yüz göz boyamaca, hepsi toplumu oyalamacadan ibarettir.
O yalan, bu yalan al birazda sen oyalan demişler ya… İşte o hesap…
Güçlü ekonomi, güçlü yatırımlar güçlü paydaşlarca sağlanır.Korkmayın hemen belki yarın daha mutlu bir Yalova ve Yalovalı oluşacak kim nerden bilebilir ki. Parayı tüm toplumsal ve yaşamsal değerlerimizin önüne aldığımıza göre yakın gelecekte daha mutlu olacağızdır.
Denizin mavisi, ormanın yeşiliymiş…
Yeşil-mavi yollarmış…..
Yeşil dolarlardan mavi eurolardan dahamı kıymetli…
Eeeeeyyyy OSB’ler buyrun gelin, çabucak kurulun..(Bunu espiri olsun diye yazmadım,zira OSB’ler kontrollü sanayidir) Yoksa Tuzla’nın, Gebze’nin yeni Dil Ovası Yalova olacak. Bazı siyasilerimiz Çiftlikköyü kaybediyoruz diyor. Yahu Ankara Yalova’yı kendi düşünceleri doğrultusunda planlıyor ne Çiftlikköyü……
Bizi Ankara’da temsil edenlerin bir gün olsun şu gazetelerin sayfasında yumruğunu sıkmış olarak biz Yalova’da şunu istiyoruz dediğini duyup gördünüz mü? Herkes kendi geleceğini kurtarma derdinde.
Kaç milletvekili gönderdik Ankaraya şu kısacık il tarihimizde hatırlayın. Şimdi kim nerede onu da bir düşünün.
Peeehhhhh!
O kırılmasın, bu üzülmesin diye diye sahipsiz bir Yalova’nın sahibi olduk işte.
Karayolu,havayolu,denizyolunun bulunduğu başka kaç alternatif geliyor aklınıza. Güçlü ekonomiler,güçlü yatırımlar için böyle avantajlı alternatifi üç beş Yalova ikametçisine mi bırakacaklar dı yani.
Hele de ben eşeklikten vazgeçmeyeyim,onlar sırtımdan inerler mi hiç….
Sanayi de gelecek,konutlarda yapılacak.
Bağırmayın boşuna Yalova’da trafik sorunu var diye…
Alışın,alışıııııın….