Yalova’nın en önemli gündemi bence su sıkıntısıdır. Gökçe Barajı’nın faaliyete geçmesinden bu yana Yalova ilk defa susuzluk ile karşı karşıya. Sebep elbette kuralık ama rehaveti de unutmamak gerekir. Nasılsa var deyip Yalova’da tarımı düşünmeyenler, kaçak kullanıma göz yumanlar gibi faktörler olduğunu unutmamak gerekir. Nostalji yapmaya gerek yok, gerçekle yüz yüzeyiz. Kesinti olacaksa olacak. Evlerimizde tencere-bidon ne varsa dolduracaksınız.
Ha birde, müteahhitlerin bile unuttuğu hidroforlara ihtiyaç duyarsak seyreyleyin gümbürtüyü…


Kent konseyi seçiminin bu ay içinde yapılması gerekiyor. Eski milletvekilimiz Şükrü Önder’in bu iş için en uygun bir isim olacağını, Yalova’da özellikle bu dönemde oluşan ortam için en uygun aday olduğunu daha önce yazmış idim.

Yalova’nın geleceğinde kayıpların az olması anlamında bazı toplumsal kararların tavsiye niteliğiyle ortaya koyulmasında, katkısının ciddi olacağını düşündüğüm Şükrü Önder’e Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’dan destek geldi. Konuyu daha öncede dillendirdiğini söyleyen başkan Salman, Sayın Önder’in bir ağabey misyonu yanında kurumlar arasında koordinasyonu sağlamada saygın bir değeri olduğunu da iletti.

…..

19 yılı geride bıraktık.
Kah sevindik, kah üzüldük. Sıkıntıları da sevinçleri de Yalova’da, Yalova insanıyla yaşadık. Bazen sevildik, övgü aldık. Bazen yerildik, eleştiri aldık. Doğrusu bu dedik, ders aldık.
Kimi kendine yakın gördü, kimi uzaktan baktı.
Ama 19 yıldır bu satırlardan, bu sayfalardan adımız YALOVA  olarak sizlere seslendik.
Bu çocuğun bu yaşa gelmesinde hakkı olan tüm okurlarımıza, abone ve müşterilerimize, çok teşekkür ederiz.
Her yıldönümünde bizleri unutmayan dostlara, meslektaşlarımıza, özellikle sevgili Beyzat Berraksu’ya nezaketleri için milletvekilimiz Sayın Temel Coşkun ve Belediye Başkanımız Vefa Salman’a teşekkür ederiz.