Yalova Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği (KSB) tarafından Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı desteğinde düzenlenen “1.Üniversitelerarası Halk Oyunları Şenliği” Ankara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin katılımı ile Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi Elemanı Ali Erhan Konuk’un sunduğu şenliğe Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Niyazi Eruslu ve eşi, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu ve Prof.Dr.Recep Hayri Eren, Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Rafet Bozdoğan, Yalova Üniversitesi Rektör Danışmanı Jaklin Köse, KSB Eşbaşkanı Yard. Doç.Dr. Senay Yürür KSB Koordinatörü Hakan Evciman, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ersan Şahin, Kültür Şube Müdürü Müddesir Kırtepe, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban ve eşi, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer’in katıldığı ve İl protokolü mensupları ve Yalovalıların büyük ilgi gösterdiği şenliğin onur konukları Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu As Başkan Hüseyin Güler, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turan Demirbağ idi. Şenliğin açış konuşmasını yapan KSB Koordinatörü Hakan Evciman halk oyunlarının günümüze taşınarak aynı heyecanla yaşatılmasının önemini belirterek, Yalova Üniversitesi olarak bir ilke imza atarak dokuz Üniversitenin katılımıyla “1. Üniversitelerarası Halk Oyunları Şenliği”ni gerçekleştiriyor olmanın haklı gururunu taşıdığını ifade ederek katılımcı üniversitelere teşekkürlerini sundu.

Halkoyunları Federasyonu Başkanı G. Ozanoğlu halk oyunlarına olan ilginin artarak devam ettiğini Yalova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde birincisi düzenlenen bu şenliğinin tüm kurum ve kuruluşlara örnek teşkil edeceğini belirterek bu imkanı sağlayan Rektör Prof.Eruslu’ya teşekkür etti. Rektör Prof.Eruslu konuşmasında sahip olduğumuz önemli değerlerden biri olan halk oyunlarının ülkemizi yansıtan mozaik olduğunu belirterek, gelecek yıl bu önemli etkinliği uluslararası boyuta taşımak istediklerini söyleyerek katılımlarıyla şenliği onurlandıran konuk üniversite halk oyunları ekiplerine teşekkür etti. Büyük ilgi ile takip edilen görkemli ve çoşkulu bir  gösterimin yaşandığı gecede Trabzon Artvin, İzmir, Eskişehir, Aydın ve Muğla yöresi halk oyunları ve Hititbet Anadolu Oyunları Buketi alkışlar eşliğinde sunularak, İstanbul Özsu Kostüm Sahibi Özcan Urtekin’in katkılarıyla hazırlanan  “Geleneksel Türk Kıyafetleri” defilesi sergilendi. Şenlik Rektör Prof.Eruslu’nun G.Ozanoğlu ile karşılıklı hediye takdimi ve ardından Rektör Prof.Eruslu’nun Ö.Urtekin’e teşekkür belgesi ve logolu fincan sunumu ve ekiplere teşekkür belgesi takdimi ile sonlandı. 

Editör: TE Bilişim