Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak hayata geçirilen, "Öğrenciler Sinema İzliyor" adlı proje kapsamında il genelinde 2 bin 959 öğrenci sinema ile buluşturuldu. Projenin finali ise Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali'nin katılımı ile yapıldı.
Yalova'da hayata geçen, "Öğrenciler Sinema İzliyor" adlı projenin finali Özdilek AVM'de gerçekleştirilen programla yapıldı. Programa il merkezi ve ilçelerden gelen 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldılar. Proje hakkında bilgi veren Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Çocuklarımızın derslerin dışında sosyal ve kültürel alanlarda da etkin olmalarını istiyoruz. Bu amaçla gerçekleştirilen, 'Öğrenciler Sinema İzliyor' projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerdeki 2 bin 959 öğrencimizi sinema ile buluşturduk. Bunu yaparken hiç sinemaya gitmemiş öğrencilerimizi belirlemeye özen gösterdik" dedi.
Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali ise, "Çocuklarımızın kültürel gelişimine katkı sağlayan bu proje sayesinde öğrencilerimiz bakanlığın belirlediği filmleri izleme imkanı buldular. Öğrencilerimiz matematikte, sosyal bilgiler ve fende geliştikleri kadar kültürel anlamda da gelişimini tamamlamalıdır. İşte bu proje bunu destekliyor" diye konuştu.
Öğrenciler daha sonra sinema salonlarına geçerek kendilerine özel olarak gösterilen filmleri izlediler. 5 ve 6. sınıflar bir animasyon film olan İksir, 7. sınıflar 120 ve 8 sınıflar ise Ertuğrul adlı filmleri ilgiyle izlediler. 

Editör: TE Bilişim