23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulması sonrasında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.
  Atatürk'ün çocuklara en büyük armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilk tören saat 10:30'da düzenlendi. Atatürk Anıtına Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun tarafından çelenk bırakıldı. Ardından Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür törenin düzenleneceği Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonuna intikal ettiler. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun yaptı. 23 Nisan'ın Atatürk'ün gelecek nesillere duyduğu güvenin en somut ispatı olduğunu dile getiren Akyol konuşmasında, "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 94'ncü yılını kutluyoruz. Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak Atatürk milli bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin guru dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. Unutmayın, bugün bizlerin bulunduğu bu mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve beşeri değerlere sahip çıkan insanlar olarak yetişmenizi beklemektedir. Sizlerde bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizin olacaktır" dedi.
  Konuşmaların ardından öğrenciler 23 Nisan'la ilgili şiirler okudular.  75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri Orotoryo gösterisi sundu. Öğrenciler sergiledikleri halk oyunları gösterileriyle de herkesin beğenisini topladılar. Öte yandan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında Yalova'da bulunan konuk ekiplerden Azerbaycan Ekibi gösterileri ile törene renk kattı.



Editör: TE Bilişim