Yayla şenliklerini Yalova Valiliği’nin öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Teşvikiye Belediyesi organize etti.

 

Civelek, “Delmece’de 196 dönümü YATUB olarak kiraladık”

 

Delmece Yaylası Şenlikleri etkinlikleri kapsamında yapılan çeşitli konuşmaların ardından, kürsüye gelen Vali Civelek ” Yıllardır geleneksel hale getirilen bir bayram bir düğün havası içinde gerçekleştirilen Delmece Yaylası şenliklerinin 8.’de sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyor, sizleri saygı ile sevgi ile selamlıyorum. Hepimiz biliyoruz ki Delmece Yaylamız Marmara Bölgesinin en güzel yaylası ve doğal yaşam alanıdır. Bu nedenle de sadece yazın değil yılın dört mevsiminde de doğaseverler, kampçılar ve doğa sporları tutkunları tarafından tercih edilmektedir. Bizlerin zengin yaşam kültüründe de yayla yaşamının büyük önemi vardır. Sizlere değerli konuklar bir müjde vermek istiyorum biz doğa harikası Delmece Yaylamızda 196 dönüm doğal park alanını Yalova Turizm Birliği olarak kiralamış bulunuyoruz, önümüzdeki süreçte doğal yaşamı koruyarak bu alanda sizlere daha konforlu hizmet sunacak, konaklama ve restoran üniteli projeleri yaşama geçireceğiz. Birliğin beraberliğin sergilendiği, yaylaya özlemin giderildiği bu şenliğin neşe ve coşku içerisinde geçmesini diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Civelek, konuşmasının ardından 8. Delmece Yaylası Şenlikleri’nin yapılmasına bu güne kadar katkıda bulunan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim etti.

Delmece Yaylası şenlikleri kapsamında ilk olarak, Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Derneğinin  (TUFAG) öğrencileri tarafından halkoyunları gösterisi gerçekleştirildi. Erdoğan Gençlik Spor Kulübü sporcularının güreş gösteri müsabakaları yapıldı. Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden oluşan bir grup solo konser verdi. Çeşitli ses sanatçılarının sahne aldığı şenliklerde ülkemizin tüm yörelerine ait halk oyunları ve türkülerine yer verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim