Koru Belediyesi Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 86. Yılı kutlamaları kapsamında, 1. Koru Genç Sanatçılar Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi.
Sempozyuma katılan 5 Genç Heykeltıraşa plaketlerini CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman,Değirmendere eski belediye başkanı Ertuğrul Akalın ve  İl Genel Meclis Üyesi İlami Başkan düzenlenen törenle teslim etti.
Törende bir konuşma yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Yalova Bölgesinde ilk kez gerçekleşen Ahşap Heykel sempozyumuna katılan Heykeltıraşlara ve Koru belediye başkanı Kamil Yaman’a teşekkür ederek koru beldesinin gelecekte kültür-sanat kenti olmaya aday bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.
 Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise yaptığı konuşmada Genç Heykeltıraşlardan Yalova’nın simgesi Yürüyen Köşk’ün de ahşap maketini yapmalarını talep ederek, sanatçılara ortaya çıkardıkları emeklerden dolayı teşekkür etti.
 Genç heykeltıraşlar, Yalova belediye başkanı Salman’a bu konuyla ilgili çalışmaya başlayacaklarını ve bir yıl içinde  Yürüyen Köşk’ün maketini teslim edeceklerini söylediler.
Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman’da Koru’da gerçekleşen ve Türkiye’nin Genç Heykeltıraşlarını Koru beldesinde buluşturmanın mutluluklarını yaşadıklarını belirterek,  sempozyumu koru beldesinde geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, organizasyona katkı sunan  Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın ve  Heykeltıraş  Kemal Tufan’a teşekkür etti.
Koru beldesinde düzenlenen törenle plaketlerini alan  genç heykeltıraşlardan Ergün Arslan, Cemre Demirgiller, Seda Çobaner, Ürün Ünal ve Sezai Akboğa Koru ve Yalova halkına kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ettiler.
Editör: TE Bilişim