Çınarcık Belediyesi tarafından düzenlenecek Altın Çınar Festivali son günlerde artan terör olayları nedeniyle iptal edildi. Belediye Başkanı Avni Kurt, “Her gün yeni bir şehit haberi alırken festivali düzenleyemezdik” dedi.
Bu yıl 12.si düzenlenecek olan Altın Çınar Festivali alınan kararla iptal edildi.  14- 15 Ağustos tarihlerinde yapılacak ve başta Ferhat Göçer ile Gökçe olmak üzere çok sayıda önemli ismi konuk edecek festivali iptal etme kararı aldıklarını anlatan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, son günlerde artan terör olayları ile çok sayıda polis ve askerimizin şehit edildiğini, bu nedenle böyle bir karar aldıklarını söyledi. 
Kurt,  “Ne yazık ki son dönemde ülkemizi derinden üzen hadiseler yaşanıyor. Son günlerde yaşadığımız terör olayları son ana kadar kararsız kalmamıza sebep oldu. Maalesef ki her gün yaşanan terör olayları ve aldığımız şehit haberlerini görmezden gelemezdik. Bu sebepten  şehit ailelerinin  yaşadığı acıyı yürekten paylaşarak festivalin iptali kararını aldık” dedi.
Kurt, festival programının hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür ederek şöyle konuştu:
“Festival hazırlıkları esnasında bizden desteklerini esirgemeyen tüm Çınarcık halkına teşekkür ediyorum. Çınarcık halkının yaptığımız etkinliklerde bizlere destek olduğunu görmek övüncümüz oldu. Hepsine ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum. Vermiş olduğumuz bu iptal kararında da bizleri destekleyeceklerinden eminiz. Bu yıl büyük hazırlıklarla yapmayı planladığımız festivalimizi inşallah önümüzdeki yıl sorunsuz ve iç huzuruyla yapmak arzusundayız.’’ 
Editör: TE Bilişim