TUFAG tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen Altın Karanfil Halk Dansları  Yarışması ile sona erdi. Bu yıl festival bünyesinde 19.su gerçekleştirilen Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması'nı ise Sırbistan kazandı.
Yalova'da renkli görüntüler yaşanmasına neden olan TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenlenen gala gecesi ile sona erdi. Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu'ndaki gala gecesinin açılış konuşmasını TUFAG Başkanı Sinan çolak yaptı. Çolak konuşmasında, "31 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirmekte olduğumuz TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali'yle bir kez daha siz Yalovalıların karşısında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu önemli organizasyonun her geçen yıl gelişerek sizlerle buluşması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu yıl aramızda olan Arjantin, Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Şili, K.K.T.C ve Sırbistan ekiplerine de aramızda oldukları için teşekkür ediyor, Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması'nda başarılar diliyorum. Ayrıca bizlere festivalimizin hazırlık aşamasından bu yana desteklerini eksik etmeyen Yalova Belediye Başkanı VEfa Salman'a ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.
Çolak'ın ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "31.’si düzenlenen  Altın Karanfil Uluslararası Halk Dansları Festivali katılan ülkelerin hepsine teşekkür ediyorum. Gösteriye katılan komşu ülkelerden tutun, Güney Amerika’dan ilimize gelen tüm dostlara selam olsun. Böyle güzel bir organizasyonda Yalova’da olduğunuz için çok şanslısınız. Bu yıl büyük emekler verilerek 31.si düzenlenen bu önemli festivali ile farklı kültürleri ilimizde ağırlıyoruz. Yalova birbirinden çok güzelliği barındıran bir yer. Yalova Dünya'nın en güzel şehri. Yalova Mustafa Kemal Atatürk’ün kentidir. Sizlerin bunu zaten gezerek ve tanıyarak kısa sürede öğrendiğinizi düşünüyorum. Onun için ülkelerinize döndüğünüz zaman Yalova’yı her yönüyle anlatın" dedi.
Ardından bu yıl 19.su düzenlenen Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması'na geçildi. Arjantin, Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Şili, K.K.T.C ve Sırbistan’ın katılımı ile gerçekleşen yarışmada jüri birinciyi belirlemekte oldukça zorlandı. Kendi ülkelerinin kültürünü yansıtan müzik ve kostümleri ile sahne alan ekipleri izleyenlerden de uzun uzun alkış aldılar. Jürinin değerlendirmesi sonrasında yarışmanın 1.si Sırbistan olurken, 2. Arjantin ve 3. ise Gürcistan oldu.



 

Editör: TE Bilişim