Altınova Belediyesi ülkenin alanında en önemli projeleri arasında yer alacak olan Evliya Çelebi Kültür ve Yaşam Projesi ile Hersek Gölü ve çevresini kapsayan, eskiden askeri bölge içerisinde kalan sahilinde mavi bayrakla denize girilebilir bir plaja dönüştürülmesine imkan tanıyacak bir dizi çalışmanın startını verdi. 
Yalova'nın Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınan bir kaç sulak alanından birisi olan Hersek Gölü ve çevresi ile yıllarca askeri bölge sınırları içerisinde kaldığı için kullanılamayan sahil şeridinin canlandırılması amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Ülkenin alanında en önemli projeleri arasında yer alacak olan projeye ise ‘Evliya Çelebi Kültür ve Sosyal Yaşam Projesi adı verildi. Proje sayesinde ilçede yer alan Hersek Gölü'nün, Manyas Kuş Cenneti benzeri ancak daha kapsamlı sosyal alanlarla desteklenmiş doğa turizmine açık bir yere dönüşeceğini dile getiren Altınova belediye Başkanı Metin Oral, "Hersek Gölünün tamamını kapsayan bir proje. Bunun içerisinde kuş gözetleme kulesi, kamp, deniz ve sahil, açık yüzme havuzu, bayanlar plajı, plaj voleybol sahası, kır düğün salonu, yürüyüş alanları, izcilik ve gençlik kampı, hayvanların barınacağı ve konaklayacağı alanların, dinlenme yerler, spor tesisleri, aromatik bitki yetiştirme alanları, kendi içinde ayrı birer proje olan Altınova Tarım Destek Merkezi ve Altınova Çiçek diyarı yer alacak” dedi.
Bu yaz vatandaşların Altınova’da denize girebileceğini dile getiren Oral, Mavi Bayrak çalışmalarıyla ilgili ise şunları kaydetti:
“Şuanda kadar düzenli olarak numune aldık. Bunu mavi bayrak almak için yapıyoruz.  Bunlar kayıt altında. Belli bir sayıya ulaşınca zaten mavi bayrak için başvuracağız. Deniz sezonu içinde alınan numune geçerli. Şu ana kadar aldığımız numuneler iyi. İnsan sağlığına zararlı bir şey yok. Bundan sonra da böyle giderse mavi bayrağı alacağız.”
Editör: TE Bilişim