Ünlü halk dansları ekibi Anadolu Ateşi Barış Manço Açıkhava Tiyatrosunda yaptığı gösteri ile herkesi büyüledi.
Türkiye ve yurt dışında yaptığı gösterilerle büyük beğeni toplayan Anadolu Ateşi halk dansları topluluğu değişik bölgelerden derlenmiş yüzlerce halk dansından oluşan repertuvarları ile Yalova'da da göz doldurdu. Barış Manço Açık Açıkhava Tiyatrosunda hayranlarının karşısına çıkan ünlü topluluk sergiledikleri danslarla adeta büyülediler. Özel müzikleri ve ışık efektleri ile görsel bir şölene dönüşen gösteriyi izleyenler ekibi dakikalarca ayakta alkışladılar. Organizatör Hakan Evciman Yalovalılarla böyle önemli bir topluluğu buluşturmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Anadolu Ateşi Hakkında:
Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi hemen hemen her yöreden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir proje. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu Ateşi aracılığıyla Anadolu’nun binlerce yıllık sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi, bu hedefi gerçekleştirme yolunda büyük ve önemli adımlar attı.
1999 yılında, yıllar öncesine dayanan bir hayali gerçekleştirmek üzere ilk adımını atan Mustafa Erdoğan, eski adı Sultan’s of the Dance olan projenin tempolu çalışmalarını başlattı. Önce gazetelere ‘dançılar aranıyor” ilanları verildi. 750 kişi başvurdu. 750 aday arasından 90 genç seçildi ve bir buçuk yıl sürecek zorlu bir çalışma temposu başladı. Günde 8, zaman zaman 16 saat süren çalışmalar... Kostümler hazırlandı, müzikler tamamlandı. Estetik, egzersiz, dietisyen ve masaj uzmanları ile çalışıldı. Stretch ve yoga yapıldı. Çalışmalar halk dansları adımları, bale ve modern dans konularında yoğunlaştı. Dansçılar Anadolu ritmlerinin notasyonu konulu teorik dersler aldılar.

Editör: TE Bilişim