Her yıl fitre, zekat yardımlarını Kırım için toplayan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yalova Şubesi bu yıl da faaliyetlerini sürdürüyor. Dernek yöneticilerinin bu faaliyetlerine Çiftlikköy ve Yalova’da yaşayan çok sayıda Kırım kökenli vatandaş da katılıyor. Bu katkılardan birini yapan Recep ve Refia Aydın çiftine dernek yönetimi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kırım için toplanan fitre ve zekatlar için en yüksek bağışı yapan 91 yaşındaki Recep ve Refia Aydın çifti Şube Başkanı Zeki Ertürk ile dernek yöneticileri Cezmi Berber, Ayten Tataroğlu ve Nedim Güler’i Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki evinde ağırladı. Şube Başkanı Ertürk, Aydın ailesinin yaptıkları yardımla herkese büyük bir örnek teşkil ettiğini ve ata topraklarını unutmadıklarını gösterdiklerini söyledi.

Duygulandıran Ziyaret

Ertürk, Recep Aydın’a dernek faaliyetlerine olan katkısından ötürü plaketle ödüllendirirken birer de rozet taktı. Yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Zeki Ertürk, “Biz federasyona bağlı tüm şubeler olarak her yıl fitre ve zekatlarımızı Kırım’daki soydaşlarımıza gönderiyoruz. Oradaki yaşam şartları çok zor ve buradan toplanan paralar gerçekten soydaşlarımız için çok önemli. Sizlerin yardımları da gerçekten çok sevindirici. Yaptığınız katkı için teşekkür ederiz” dedi.

Zeki Ertürk, Kırım’ın Rusya tarafından işgali sonrasındaki gelişmeleri de aktarırken bu yıl kurban bağışlarını kabul ettiklerini kaydetti. Yapılan kurban yardımlarını Kırım’a giderek orada kestiklerini söyleyen Ertürk, “Biz sadece parasal yardım yapmıyoruz. Bunun yanında bayramda Kırım’da bulunarak soydaşlarımızla görüşüyoruz. Oradaki soydaşlarımız Türkiye’den geldiklerimizi öğrenince bizi bağrına basıyor, çok mutlu oluyorlar. Gerçekten oradaki soydaşlarımız için Türkiye’nin, Türk insanının yanında olduklarını görmeleri oldukça önemli” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde çocuklarıyla mutlu bir hayat süren Recep ve Refia Aydın çifti de dernek yöneticilerine kendilerini unutmadıkları için teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim