Yalova’da 25 yıldır sahaf olarak hizmet veren ve 40 bini bulan kitap arşivi ile Yalovalıların değişmez tercihi olan Kitapbank’ta yaz mevsimi ile birlikte özellikle roman türlerinin tercih edildiğini belirten sahaf Semih Balcıoğlu, “ Okulların kapanması ile birlikte öğrenci müşterilerimiz azaldı. Ancak roman ağırlıklı satışlarımız devam ediyor. Yaz ayları ile birlikte en çok roman ve özellikle de aşk romanları rağbet görüyor. Bunun yanı sıra, gerilim ve polisiye romanlar da tercihler arasında” diye konuştu. Balcıoğlu, üniversite hazırlık kitaplarına olan talebin ise hiç azalmadığını söyledi.

Yalova Mimar Sinan Caddesi’nde bulunan ve sahaf Semih Balcıoğlu tarafından işletilen Kitapbank’ta günün her saati, değişik okur profiline rastlamak mümkün… Kitapbanktaki kitap sayısının ve çeşitliliğinin her geçen gün arttığını ve 25 yıldır da Yalovalıların ilgisinin hiç azalmadığını belirten Balcıoğlu, “Elimizde hemen her türden kitap bulunuyor. Yerli ve yabancı roman çeşitleri başta olmak üzere, özellikle son yıllarda sınavlara yönelik test kitaplarının sayısında da artış var.150 yıllık tarihi kitaplardan, en güncel romanlara kadar birçok çeşide okurlarımızın aynı anda ulaşması mümkün” diye konuştu.

Kitapbank’ta kiralık kitap döneminin de her zaman olduğu gibi devam ettiğini belirten Balcıoğlu, “Okurlarımız diledikleri takdirde okumak istedikleri kitabı 10-15 günlük süreler için 1.5 Lira ile 4 Lira arasında değişen fiyatlarla kiralayabiliyorlar. Yaz dönemi ile birlikte müşterilerimize Yalova dışından gelen okurlar da eklendiği için, bu dönemde kiralıktan çok satılık kitaplar revaçta” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim