Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki ‘Balkan Evi’, kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Balkan Evi’nde bu kez Gençleşen Türküler Topluluğu tarafından Balkan Türküleri seslendirildi.
Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) tarafından yapılan açıklamada Balkan Evi’nin kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ettiği bildirildi. Geçmişle Geleceğini Aydınlat Projesi kapsamında birçok etkinliğin de burada hayat bulduğu belirtilen açıklamada son olarak Gençleşen Türküler Topluluğu’nun burada Balkan ezgilerini seslendirdiği belirtildi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Balkan Evimizdeki sosyal ve kültürel faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Şefimiz Erdinç Ertüzün yönetimindeki Gençleşen Türküler Topluluğumuz geçtiğimiz gece Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya gelerek kültürümüzün en önemli değerlendirenden olan türkülerimizi hep birlikte seslendirdiler. 7’den 70’e geçmişten geleceğe bir kültür köprüsü kurduğumuz gece ‘Geçmişinle Geleceğini Aydınlat’ projemiz kapsamında başlattığımız kültürel değerlerimizin gençlere sevdirilmesi faaliyetlerine de büyük katkı sağlamış oldu. Bu gecenin gerçekleşmesinde en başta camiamızın minik yürekleri olmak üzere büyük emekleri olan ve katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”

 

 

Editör: TE Bilişim