Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (YAFEM) tarafından bu yıl 18.si düzenlenen Türk Boyları Kültür Şöleni için Türk Dünyası’ndan gelen konuklar, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret ettiler. Önce Türk Dünyası’ndan gelen yaklaşık 50 gazeteci ile buluşan Başkan Salman, daha sonra 18 ülkeden 20 gurup temsilcisini ağırladı.
10. Yıl Buluşması Daha Görkemli Olacak
İlk olarak YAFEM Türk Boyları Kültür Şöleni etkinliği kapsamında 9 yıldır düzenlenen Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması için kentimize gelen yaklaşık 50 gazeteciyi konuk eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, gazeteciler ile koyu bir sohbet gerçekleştirdi. Türk Dünyası’na yönelik yapılan zulümlerin bir an evvel bitirilmesi için çalışma yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Salman, “Diplomatik anlamda Yalova Belediyesi olarak yapmamız gereken ne ise bunları yerine getiriyoruz. Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Birçok kez gerek kentimizde gerek uluslararası yapılan diğer organizasyonlarda sizlerle Belediye Başkanı olmadan öncede bir araya geldik. Önümüzdeki yıl 10.su düzenlenecek olan Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması daha geniş katılımlı ve daha görkemli olarak yapılacağından şüphem yok. Yalova Belediyesi olarak organizasyon için bizde imkanlar dahilinde üzerimize düşeni yapacağız. Geçmişle alakalı yaptığımız sohbet mesleğimizle ilgili bana geçmişe bir yolculuk yaptırdı. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum.”
“Kültürlerin Kaynaşmasına Önem Veriyoruz”
Gazetecilerden sonra YAFEM Türk Boyları Şöleni kapsamında ilimize 18 ülkeden gelen 20 gurubun temsilcilerini ağırlayan Başkan Salman, kentimiz ve ülkemiz hakkında gelen misafirlere bilgiler verdi.
Ülkemizin Dünya coğrafyasındaki konumu ile kentimizin ülkemiz coğrafyasındaki konumu benzer özellikler taşımakta diyen Başkan Vefa Salman; “Üç Büyük Kentin ortasında %59’u orman, tüm ilçelerinin denize kıyısı olan yeşille mavinin buluştuğu eşsiz bir doğaya sahip kentiz. Ben de her yerde kentimizle alakalı bilgi verdikten sonra bu Dünya'da cennet varsa orası da Yalova’dır diyerek, cennet kentimize hoş geldiniz diyorum. Sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Biz kültürlerin kaynaşmasına büyük önem veriyoruz. Bu tarz organizasyonlarda buna vesile oluyor. Emeği geçen YAFEM yöneticilerine ve davete icabet eden siz değerli kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Salman’ın konuşması sonrasında gelen konuklar kentlerini ve kültürlerini tanıtıcı hediyelerini Salman’a takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim