Almanya’nın başkenti Berlin’de Made By Artist kapsamında 6. Uluslararası Berlin Sanat ve Sanat Eğitim Sempozyumu gerçekleştirildi. Türk sanatçıların eserlerine yer verilen sempozyumun sergisinde Yalova’yı ise özgün portre çalışmasıyla Fatma Çırpan temsil etti.
İstanbul Pinelo Art Gallery’den Cem Aggelos Üstüner’in organizasyonunda düzenlenen 6. Uluslararası Berlin Sanat ve Sanat Eğitim Sempozyumu Sergisi’nin açılışı Hotel Müggelsee Berlin’deki galeride yapıldı. Sergide Türkiye’de 43, Almanya’dan ise 1 sanatçı olmak üzere toplam 44 sanatçının eserine yer verildi. Ayrıca 3 Alman sanatçı ise performans sanatı ile ilgili sunum yaptı.
Küratörlüğünü Sakine Düzce’nin, yürütücülüğünü Prof. Dr. Mahmut Öztürk’ün, sempozyum organizasyonunu Cem Aggelos Üstüner’in yaptığı sergi, birbirinden değerli sanatçı ve akademisyeni bir araya getirdi. Burada Yalova’yı ise sanatçı Fatma Çırpan temsil etti.
10 oturum halinde gerçekleştirilen sempozyuma Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Öztürk yaptı. Sempozyumda konusu sanat, sanatçı, sanat eğitiminde teori, süreç ve yapıt, plastik sanatlar, pratik, sanat eğitimi mimarlık ve eğitiminde teori ve pratiğin toplumsal yansımaları üzerine sunumlar yapıldı. Sempozyumda ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Melihat Tüzün de bir sunum gerçekleştirdi.
Yalovalı bir sanatçı olarak Almanya’da düzenlenen sanat etkinliğine katılmış olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Fatma Çırpan, “Bu sempozyuma Yalova’dan tek katılan kişi oldum. Bir bakıma bu anlamda Yalova’mızı temsil etmiş olmaktan da büyük memnuniyet duydum. Sanat galerisinde Türk sanatçıların eserlerine büyük bir ilgi vardı” dedi.

 

Editör: TE Bilişim