Yalova Sanat Bienali 2015 kapsamında kentimize gelen ve çalışmalar yapan 15 ülkeden 36 sanatçının eserleri düzenlenecek açılış sonrasında Yalovalı sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sergi açılışı 5 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 16:00’da Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Yalova Sanat Bienali 2015 için 15 ülkeden gelen 36 sanatçının eserleri ilk olarak Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür ve Sanat Merkezinde açılmıştı. Bakırköy’de yapılan ilk sergi ile 2017 yılında yapılması planlanan Sanat Bienali içinde düşünülen gezici sergi projesi de ilk kez denenmişti. 
5 Ekim Pazartesi günü saat 16:00’da açılışı yapılacak olan ve Ekim ayı sonuna kadar ziyarete açık olacak olan serginin açılışına tüm sanatseverleri davet eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Farklı kültürlerin bir birlerini tanımasında sanatın büyük önemi vardır. 15 ülkeden kentimize gelen 36 sanatçı farklı bakış açılarıyla “Yalova’da İnsan” temasını ele alarak kendi sanat dallarında görüşlerini eserlerine yansıttılar. Yaptıkları eserleri zaman zaman kendilerini ziyaret ederek gördüm. Sanatseverlerin zevk alarak gezecekleri bir sergi olacağı inancındayım. Pazartesi günü RDKM’de açılışını gerçekleştireceğimiz sergiye tüm halkımızı davet ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim