Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu yıl 21.si düzenlenen EMITT Fuarında en az ödenekle en iyi tanıtımı yapmayı başardı. Yalova standı kelimenin tam anlamıyla ziyaretçi akınına uğradı.  Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 70.000 metrekare alana kuruldu. 12 salondan oluşan fuar 80 ülke ve yüzlerce turizm merkezinden 5 bin katılımcıyla 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında kapılarını İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre merkezinde açtı. Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda 10. salonda dört mevsim doğa turizm potansiyelleri, yöresel el sanatları ve doğal ürünleri ile en iyi şekilde tanıtıldı. Bu yıl 21. kez düzenlenen fuara ilk defa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde tüm İlçe Belediyelerin katılımı sağlandı.
Belediyeler ilçelerin zenginliklerini sergiledi

Altınova Belediyesi çiçek, kivi, kivi reçeli belediye yayınları ve promosyon ürünleri ile yoğun ilgi görürken, Armutlu Belediyesi zeytinyağı, yeşil ve siyah zeytiniyle ilgi odağı oldu.
Çiftlikköy’ün çiçekleri, belediye yayınları ve promosyon ürünleri katılımcılara dağıtıldı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar Fuara katılan ziyaretçi ve katılımcılarla bizzat ilgilendi. Çınarcık Belediyesinin tanıtıldığı stantta, İlçeye özgü yöresel ürünler tanıtıldı. Zeytinyağı, kızılcık marmeladı, kestane balı ve Çınarcık kolonyasının tanıtıldığı stand ilgi odağı oldu. Standta ayrıca Çınarcık işinden yapılan yöresel kıyafet giyen manken de büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler standa gelerek yöresel kıyafet giyen mankenle bol bol fotoğraf çektirdi. Termal Belediyesi şelaleleri, kaplıcaları ve konaklama tesislerinin tanıtımını, belediye yayınları ve promosyon ürünleri en iyi şekilde tanıttı.Kültür ve Turizm Bakanlığı Boynuz İşleme Sanatçısı Mehmet Atışan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru ve Minyatür Sanatçısı Suna Koçal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Dekor Sanatçısı Meryem Buhari, İpek Koza El Ürünleri Eğitmeni Meral Evcin Özdemir, Çınarcık İşi Ustası Bilge Şahin, Yalova Kadın Girişimciler Kurulu. Sabun Çiçek Üreticileri Bilgehan Ulusoy ve Neşe Kaya Yılmam, Yalova Arıcılar Birliği, bunun dışında sponsor olan Garden A.Ş., Yalova Sütlüsü, Yalova Geceleri Kolonyaları, Yalova standını zenginleştirdi.
Bakan Avcı'da standı gezdi

Yalova standı ilk defa üst düzey yöneticiler tarafından ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Kültür ve Turizm Müsteşarı Ömer Arısoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yalova Valisi Sn. Tuğba Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel,Yalova Eski Milletvekilimiz Temel Coşkun, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, Dr. İlker Karbuz, TÜRSAB Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Başol Haraç Tarım İl Müdürlüğü Gıda Şube Müdürü Ergün Demirhan, Atatakent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İlyas Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Soykan, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Gencer, muhtarlar ve meclis üyeleri, birçok siyasetçi ile bürokrat, ulusal ve yerel basın mensubu EMİT Fuarına iştirak ederek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde tüm İlçe Belediyelerin katılımının sağlandığı Yalova standına destek oldular.Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı’ya ilimize ait el sanatları ve yöresel ürünlerden takdim edildi. Ebru gösterisine iştirak eden Bakan Avcı Yalova’nın tanıtımına ayrı bir renk kattı.

Editör: TE Bilişim