Tarihin farklı kesitlerine göz atmamızı sağlayan, "Bizim Şehrin Gelinleri" sergisi Kent Konseyi'nde açıldı. 120 yıl geriye kadar uzanan gelinliklerin yer aldığı sergi o dönemlere ait siyah-beyaz fotoğraflarla da desteklenerek ziyaretçileri zamanda bir yolculuğa çıkartıyor.
Yalova Kent Konseyi, kent tarihini farklı bir bakış açısıyla yansıtmak üzere çok özel bir sergiye imza attı. Yalova’nın geçen yüz yılının bir birinden güzel gelinliklerle anlatıldığı “Bizim Şehrin Gelinleri” Sergisi, Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner’in yanı sıra seçkin ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla Kent Müzesi’nde açıldı. Küratörlüğünü Yüksek Arkeolog Esra Nigar Uluç’un yaptığı ve en eski gelinliğin 120 yıl önceye dayandığı "Bizim Şehrin Gelinleri" isimli sergi, kısa süreliğine de olsa geçmişi tekrar yaşamanıza imkân sağlayacak.  Yalovalıların yakın tarihe kadar düğünlerinde giydiği gelinlikler ile siyah beyaz dönemden kalma düğün fotoğraflarının yer aldığı sergiye Yalovalılar yoğun ilgi gösterdiler. Sergi hakkında bilgi veren Küratör Esra Nigar Uluç, “Bizim Şehrin Gelinleri” sergisinin çok özel bir sergi olduğunu ve sergide kullanılan bütün materyallerin çok değerli ve nadide olduğunu söyledi. Uluç ayrıca, sergiye destek veren koleksiyonerlere de teşekkür etti.

Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ise, "Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek, kent konseylerinin görevleri arasında yer almaktadır. Bu sergi ile Yalova’nın yakın tarihine farklı bir açıdan ışık tutmak istedik. Yalovalıların sergiye bu denli ilgi göstermesi bizleri çok mutlu etti" dedi. 
Kaybolmaya yüz tutan kültürel birikimleri yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan sergiyi, 28 Aralık Perşembe gününe kadar bütün sanatseverler ücretsiz olarak gezebilecekler.

 

Editör: TE Bilişim