Dünya Çocuk Kitapları ve Çocuk Hakları Haftası etkinliğinde Yalovalı minik öğrencilerle bir araya gelen çocuk kitapları yazarı Mehmet Güler, birbirimizi anlamamız gerektiğine vurgu yaparak “Komşu komşuya selam bile vermiyor. Eski gelenekler yok oldu. Bu dünyayı daha güzele doğru değiştirmeliyiz” mesajı verdi.
Minik öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Dünya Çocuk Hakları Günü ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısı ile düzenlenen etkinlik, Yalova Belediyesi Tiyatro Yazarı Sabahattin Engin eşi Coğrafya Öğretmeni Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Çocuk Hakları ve Çocuk Kitapları Haftası ile ilgili çocuklarla sohbet eden Yazar Mehmet Güler ardından kitaplarını minik öğrenciler için imzaladı.
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar ve Yalova Belediye Meclis üyesi Güven Yılmaz’ın da hazır bulunduğu etkinlikte emekli öğretmen Mesude Engin de çocuklarla birlikte söyleşiyi izleyenler arasındaydı.
Çocuk Kitapları Yazarı Mehmet Güler,çocuklara ‘birbirimizi anlamalıyız’ diye seslenerek “Dünya savaşlarla doldu. Bu bölünme evlerde bile var. Herkes kendi odasına çekiliyor. Eski gelenekler yok oldu. Bu dünyayı daha güzele doğru değiştirmek zorundayız. Bu nedenle söylediklerimiz sözde kalmamalı, eyleme geçmeliyiz” diye konuştu.
Çocuk Hakları konusunda da çocuklara bilgi veren çocuk kitapları yazarı Mehmet Güler, “20 Kasım günü 193 ülke tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kabul edilmiştir.18 yaşın altındakiler eğitim, yaşam, beslenme gibi doğal haklarından mahrum edilemez” dedi.Yalova Belediyesi Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte söyleşinin ardından Yazar Mehmet Güler, kitaplarını Yalovalı minik öğrenciler için imzaladı.
Editör: TE Bilişim