Vali Esengül Civelek tarafından kesilen açılış kurdelesi ile ziyaretçilere kapısını açan Gezici Müze, bir hafta boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda ücretsiz olarak gezilebilecek.

Yalova protokolünün yoğun katılımı ile gerçekleşen açılış öncesinde bilgi veren Basın Yayın Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, gezici müzede Çanakkale ruhunu yansıtan 4 bin civarında eşya bulunduğunu söyledi.

‘Şehitler Diyarından Anadolu'ya’ sloganıyla yola çıkan ve 4-10 Ağustos tarihleri arasında bir hafta süre ile ziyaretçilere açık olacak Gezici Müze’ye Yalovalılar ilk dakikalardan itibaren büyük ilgi gösterdi.

Çanakkale Zaferi'nin önemini tüm Türkiye'ye tanıtmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi’nde yer alan eşyalar ve malzemelerle ilgili Yalova Valisi Esengül Civelek’e ve protokol üyelerine bilgilendirmede bulunan tarihçi-yazar Ahmet Uslu, cepheye ilişkin ayrıntıları anekdotlarla aktardı.

Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı dolayısı ile birçok kenti ziyaret eden Çanakkale 100.Yıl Gezici Müze’de cephede askerlerin kullandığı çarıklardan, yazdıkları mektuplara, çeşitli savaş malzemelerinden kişisel ve askeri objelere kadar Çanakkale ruhunu en yalın biçimi ile ortaya koyan birçok malzeme sergileniyor.

Editör: TE Bilişim