Cem Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Sinan Giray Türkiye'de tek olan ve prototip olarak tasarlanan Yalova Cem ve Kültür Evi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.
2015 yılı Mayıs ayında temeli atılan Yalova Cem ve Kültür Evi kısa süre içerisinde tamamlanma aşamasına geldi. Bağlarbaşı Mahallesi'nde bin 330 metrekare arsa üzerinde toplam 3 bin 354 metrekare inşaat alanına oturan bina bu yıl içerisinde hizmete girecek. Binanın projesi Prof. Dr. Hülya Turgut tarafından hazırlandı. Bina içerisinde cem salonu, lokmaevi, sosyal ve kültürel bölümler bulunuyor. Türkiye'de bir örneği daha bulunmayan Cem ve Kültür Evi tamamlandıktan sonra diğer illerde de örnek proje olarak hayata geçirilecek. Bu binanın bir prototip olarak tasarlandığına vurgu yapan Cem Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Sinan Giray, "Cami dediğimiz zaman bir algı var. Biz de bunu düşünerek bir cemevi projesi oluşturduk. İnşallah bunu Türkiye'ye hediye etmiş olacağız. İnşallah bu da Yalova'da olacak. Merkez sadece Perşembe günlerinde ibadet için kullanılacak, diğer günlerde ise sosyal ve kültürel çalışmalara ev sahipliği yapacak. İnsanlar arasında sevgi, saygı ve hoşgörüyü geliştirmek amacıyla, insanları bir araya getirecek" dedi.
Cem ve Kültür Evi'ni gezen ve çalışmaları yerinde inceleyen Giray binanın 2018 yılı içerisinde Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın da katılacağı bir törenle hizmete gireceğini dile getirdi.

 

Editör: TE Bilişim