Gönüllülerin desteği ile yirmi yıldır, ev kadınlarının el emeğini göz nurunu kazanca dönüştürme fırsatı veren Ev Hanımlarının El Emeği Göz Nuru Eserlerini Değerlendirme Merkezi, bugünlerde evlenme hazırlığında olan gençlerin çeyizlerine katkı sağlıyor.

On iki kişiden oluşan derneğin yönetim kurulu üyelerinin desteği ile yirmi yıldır ayakta duran merkez, kadınların dantel başta olmak üzere örgü, el işi el emeğini kazanca dönüştürerek onlara maddi destek sağlıyor. Merkezden kurulduğu günden bu yana faydalanan üye sayısının bin beş yüzü aştığını belirten Yönetim Kurulu üyesi Gönül Ertuğrul, “Ev kadınlarımız el emeği evde yaptıkları çeyiz ürünlerini getirerek burada satış için bize bırakıyorlar. Günümüzde hala çeyiz geleneği devam ediyor. Dantel örtüler, seccadeler, masa örtüleri bunları hazırlamak oldukça zaman alıyor ve artık çoğu genç kız çalıştığı için artık eskisi gibi çeyizini kendisi yapamıyor.  Buraya gelen genç kızlar, çeyiz için tüm ihtiyaçlarını farklı seçenekler arasından seçerek tamamlayabiliyorlar, hem de ev kadınlarına katkı sunmuş oluyorlar” diye konuştu.

Merkezdeki faaliyetlerin tamamen  yönetim kurulunun gönüllü üyeleri tarafından yürütüldüğünü belirten Ertuğrul, “Derneğin 12 üyesi olarak bu işi yıllardır gönüllü olarak sürdürüyoruz. Bizler de burada kendi el emeğimiz ürünlerin satışını yapabiliyoruz. Bunun dışında herhangi bir ücret almıyoruz.  Daha çok çeyiz ürünlerine talep var. İstanbul’dan bile telefonla sipariş verenler oluyor. Dantel türü çeyiz ürünlerinin dışında havlu, bebek ürünleri, yemeniler, patikler de yine talep gören ürünler arasında yer alıyor” diye konuştu.

Bu uygulamanın Türkiye’de bir benzerinin olmadığını belirten Ertuğrul, gönüllülerin desteği ile gerçekleştirdikleri faaliyetlerinde el emeğini değerlendirmek isteyen kadınları ve çeyiz ya da diğer el emeği ürünleri almak isteyenleri Yalova Belediye binası girişindeki merkezlerine beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim