Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Eliya Dans Ekibi Gürcistan Guria bölgesinde düzenlenen folklor yarışmasına katılarak, 7 ülke 23 ekibin bulunduğu yarışmada 3’ncü oldu.
Çiftlikköy’den Gürcistan’a Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın uğurladığı Eliya Dans Grubu 13-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve 7 ülkeden 23 ekibin bulunduğu yarışmaya iştirak etti. Eliya Dans Ekibi Dernek Başkanı Murat Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 45 kişilik grup Gürcistan’a gitti. 
Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Erdoğan yarışma öncesinde Gürcistan’da, Guria Valisi Gia Salugvadze, Guria Belediye Başkanı Merab Hanukvadze ve Art Guria Müdürü Nodar Gogua’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. 
‘Çiftlikköy Kafkas ekibi bizleri onurlandırdı’..
Guria Valisi Gia Salugvadze, “Bugün buraya gelmeniz ve burada kalmanız bizleri çok memnun etti. Türkiye’deki olayların bir an önce sona ermesini ve demokrasinin kazanmasını temenni ediyorum. Türkiye’de yaşanan darbe girişimlerini kınıyorum. Türk halkı bu darbe girişimine karşı demokratik bir duruş sergiledi. En kısa sürede Türk halkının bu durumu atlayacağını ümit ediyorum. Türkiye’deki olaylara rağmen burada yarışmaya katılmasanız bile bizleri onurlandırmış olacaksınız” dedi.
‘Eliya, Türk bayrağını Gürcistan’da dalgalandırdı’..
Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Erdoğan ise Vali Salugvadze’ye şu ifadeleri kullandı: “Biz Türk halkı olarak buna benzer olaylarda dimdik ayakta durmasını biliriz. Bende ziyaretinize gelmeden önce Eliya ekibime ‘isterseniz yarışmaya bilirsiniz’ dedim. Moral ve motivasyonları düşüşte olan ekibim ‘Ülkemizin bayrağını burada dalgalandırmak ve dansımızı gerçekleştirmek istiyoruz’ ifadelerini kullandılar. Bizlerin buraya gelmesinde büyük destekleri bulunan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a ve Guria bölgesinde bizleri karşılayan ve gerekli ilgiyi gösteren Guria yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyorum. Ülkenizde yapılan amacı kardeşlik ve barış olan kültürel organizasyonların tüm dünyada devam etmesi dileğiyle..”
‘Dağlıların dansı ve İnguş izleyiciden tam not aldı’..
Eliya Dans Ekibi ve tüm katılımcılar yarışma öncesinde Guria caddelerinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler. Daha sonra Eliya’nın 32 kişilik dans ekibi, yarışmada Dağlıların Dansı ve İnguş dans kareografilerini sahneledi. Ekibi hazırlayan Dans Öğreticisi ve Karograf Murat Sadioğlu eşliğinde dansçılar izleyicilerden tam not aldı. Eliya ekibi yarışmayı 3’ncü olarak tamamladı. 
‘Eliya ekibi yüreğini ortaya koydu’’..
Başkan Erdoğan, “Ülkemizde yaşanan darbe girişimleri sonrası Kafkas ekibi konsantre eksikliği yaşadı. Buna rağmen ülkemizi ve bayrağımızı başarılı bir şekilde temsil etmek adına yüreklerini ortaya koyan Eliya ekibi gösterdikleri performanslarla göz doldurdu. Dereceye girme başarısını gösteren Eliya ekibi oyuncularını Dernek Başkanı olarak canı gönülden kutluyorum. Gürcistan’daki yarışmaya katılmamızda bizlere destek veren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a, Özdilek AVM ile Yalova Group Yönetim Kurulu Başkanı Orbay Tuna’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim