Dernek binasında bir araya gelen gencinden, yaşlısına şehir dışından gelen misafirlerin de katılımıyla yapılan bayramlaşma yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Bayramın birlik ruhu içerisinde uzun zamandır görüşmeyen Kafkas kökenlilerin hasret giderme imkanı da bulduğu buluşmada, hoşsohbetler eşliğinde yenilen bayram yemeğiyle birlikte, bayram coşkusu hep birlikte yaşandı.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bayram kutlamasında; bayramın üçüncü günü bir araya gelen dernek üyeleri, bayramın birlik ve dayanışma ruhu içerisinde geleneklerini yaşatmanın mutluluğunu yaşadı.

Bayramın 3.günü gerçekleştirilen ve geleneksel olarak bayramlarda bir araya gelen dernek üyeleri ve Kafkas kökenli misafirler; bayram geleneğini yaşatmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek,  bayramların günlük hayat koşuşturmasından bir nebze de olsa uzaklaşarak, birlik ve beraberlik duygusu yaşatmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

AK Parti Yalova milletvekili Temel Coşkun, İl Başkanı Mustafa Pehlivan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, İl Genel Meclis üyesi İbrahim Akay, Çiftlikköy İlçe Yönetimi de Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği’ne ziyarette bulunarak, dernek binasında buluşan üyelerin bayramını kutladı.

Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Erdoğan’dan derneğin çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi alan milletvekili Coşkun, derneğin Çiftlikköy’de çalışma yapacak yer sıkıntısı olduğunu dile getirmesi üzerine en kısa zamanda çözüm için yardımcı olacağı sözünü de verdi.

Derneklerin kültür hayatında önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan milletvekili Coşkun, “Kültürünüzü yaşatmanız güzel, kültürlerin gelecek nesillere aktarılması açısından derneklerin önemi büyük. Yaptığınız gönüllü bir çalışma ve verdiğiniz emek için sizleri kutluyorum” dedi.

Bayramların manevi atmosferi dolayısıyla dayanışma ve birlik duygusunu perçinleyen özel günler olduğuna vurgu yapan Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Erdoğan; “Bayram vesilesiyle dernek üyeleri ve Kafkas kökenli misafirlerimizle bir araya gelip kaynaşma ve dayanışma ortamında buluşmaktan son derece mutluyuz. Bundan sonraki bayramlarda ve dernek olarak gerçekleştireceğimiz organizasyonlarımızda tekrar bir araya gelebilme temennisiyle herkesin bayramını kutluyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim