İlçedeki Kafkas kökenli vatandaşların ve dernek üyelerinin ilgi gösterdiği kahvaltı Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kahvaltıda Kafkas dans gösterisi de yapıldı. Kahvaltıya Başkan Silpagar’ın yanı sıra, Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Dernek Başkanı Musa Korkmaz ve yönetimi, Güneyköy Muhtarı Mehmet Emin Baysal, Esenköy Muhtarı Hidayet Yılmaz ve çeşitli derneklerden üyeler katıldı.

Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, kahvaltıya katılan vatandaşlar ile bir araya gelerek sohbet etti. Silpagar, “Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği’nin bu tür etkinliklerini yakından takip ediyor ve destekliyorum. Bende bir Çerkez olarak bu ülkede birlik ve beraberliğin olması için var gücüm ile çalışıyorum.  İlçedeki bütün vatandaşlarımız birdir. Türkü, Lazı, Çerkesi, Kafkası, Kırım Türkü ve Karadenizlisi ile fark etmeden aynı sevgi ile kucaklaşıyoruz. İlçede faaliyet gösteren derneklere elimizden gelen desteklerde bulunuyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Murat Erdoğan ise, “Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği olarak birlik ve dayanışma kahvaltısında bir araya geldik. Festivallere de hazırlanıyoruz. Bulgaristan ve Romanya’dan teklifler aldık. Bunun dışında derneğimizde çeşitli kurslar var. Akordeon kursu, çini kursu, dans kurslarımız var. Yurt içindeki çeşitli festivallere de katılmaktayız. Doludizgin gidiyoruz. Yakın bir tarihte de 5’inci yıl gecemizi yapacağız. Yaklaşık 120’ye yakın dans kursuna gelen kursiyerlerimiz var. Bize destek veren Başkanımız Ali Murat Silpagar’a da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim