20-21-22 Temmuz tarihlerinde Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan Altın Çınar Festivali öncesinde Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, basın toplantısı düzenledi. Basın, Yayın, Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Müdürü Hülya Nazlı ile belediye yetkililerinin eşlik ettiği Başkan Avni Kurt, düzenlenen toplantıda ulusal ve yerel basın temsilcilerine festivalle ilgili bilgi verdi.

Altın Çınar Festivali’nin geçmişinin eskilere dayandığını ancak çeşitli nedenlerle yıllar içinde sekteye uğradığını belirten Başkan Kurt, göreve gelmelerinden sonra bu festivali yeniden hayata geçirmek istediklerini söyledi. “Bir sene Gazze’de yaşanan olaylar, bir sene de artan terör olayları ve verdiğimiz şehitler nedeniyle festivalimizi yapmadık. Ancak son 2 yıldır adına yakışan bir festivali yeniden hayata geçirdik” diyen Başkan Kurt, 24 Haziran seçimleri nedeniyle çok kısa bir süre içinde festival hazırlıklarını tamamladıklarını kaydetti.

Çınarcık Belediye Başkanı Kurt, şöyle devam etti, “Özellikle geçtiğimiz yıl çok kapsamlı ve güzel bir festival geçirdik. Konserlerimiz ve etkinliklerimiz büyük ilgi gördü. Aldığımız rakamlara göre aynı anda 22 binden fazla kişi konserlerimizi takip etmiş. Bu yıl kısa bir hazırlık şansımız olmasına karşın, organizasyon firmasının ve belediyemizin yoğun bir çalışmasıyla programımızı hazırladık ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık.”

Festival kapsamında 20 Temmuz’da Manuş Baba, 21 Temmuz’da Göksel, 22 Temmuz’da ise Moğollar ile Erdem Kınay & Merve Özbey ikilisini ağırlayacaklarını belirten Başkan Kurt, “Her biri son dönemin en önemli çıkışlarını yapmış isimler. Manuş Baba, bu yıl en çok ilgi gören, hemen hemen tüm festivallerde sahne alan bir isim. Açıkçası programında tarih çok zor bulduk. Göksel ise yıllardır hep ilgi gören bir sanatçımız. Yıllardır Türk Rock müziğinde çok başarılı işlere imza atmış ve efsane haline gelmiş Moğollar Grubu da son gece sahne alacak. Yine son gece yeni kuşağın iki önemli ismi Erdem Kınay ve Merve Özbey birlikte konser verecek. Bunun yanı sıra her akşam Yalovamızın sevilen isimleri Hakhan, İlter Dirin ve Mehmet Çevik bizlerle birlikte olacak. Festivalin açılışını YAFEM Türk Boyları Şöleni’ne katılan misafir ekiplerle birlikte kortejle yapacağız” dedi.

Festivalin Çınarcık’a çok büyük değer kattığına işaret eden Kurt, şunları söyledi, “Yaz aylarında Yalova ve çevresinde çok sayıda organizasyon var, ancak bizim festivalimiz üç gece üst üste çok kapsamlı bir organizasyon. Bu yıl da büyük bir ilgi olacağına inanıyorum. Emniyetimiz de tüm güvenlik önlemlerini aldı. Alanımızı da büyüttük. Sanatçıların ‘fan kulüpleri’ bizi arayarak katılacaklarını ilettiler. Çevremizdeki otel ve pansiyon benzeri bölgelerde doluluk oranı yüzde yüze yaklaşmış durumda.”

Başkan Kurt, festival kapsamında belediye bütçesinden harcama yapmadıklarına da dikkat çekerek “Çok sayıda esnafımız ve işadamımız festivale sponsor oluyorlar. Burada tamamen gönül rızasıyla “biz nasıl katkıda bulunabiliriz” diyen esnaflarımız var. Sponsorlarımızın katkısıyla bu festivali hazırlıyoruz. Hepsine de tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, festival esnasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehirleri Alsancak’tan gelecek misafirleri de ilçelerinde ağırlayacaklarını iletmesinin ardından, gazetecilerin festival ve güncel gelişmeler hakkındaki sorularını yanıtlandırdı.

Editör: TE Bilişim