Çivi ve telin muhteşem dansının yarattığı tablolardan oluşan filografi  sanatının en güzel örnekleri, Yalova Sanat Galerisi’nde sergilendi.
Filografi sanatı ile bir yıldır uğraşan Nehir Tuğ tarafından açılan kişisel sergide; Türk Bayrağının yanı sıra , Mevlana figürü, dekoratif ve ilginç birçok kompozisyondan oluşan tablolar ilgi gördü. Filografi sanatının oldukça meşakkatli fakat bir o kadar da zevkli bir sanat olduğunu dile getiren Nehir Tuğ, “Yalova’da filografi sanatı ile ilgili herhangi bir kurs olmadığı için bu işin eğitimini Bartın’da aldım. Yalova’da da bu konuda bir kurs açılmasını istiyorum, çünkü ilgi çok fazla.Bir yıldır da kendi çabalarımla kişisel olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Filografi sanatı çivi, çekiç, sunta ile ya da evdeki kablonun içinden çıkan bobin gibi atık malzemelerle de yapılabiliyor. Bunun yanı sıra bu sergide olduğu gibi renkli ipliklerle de çalışılabilir” diye konuştu.
Filografi sanatının doğuşu ve tarihçesi ile ilgili olarak da bilgilendirmede bulunan Nehir Tuğ, “Bu sanat Orta Asya orijinli. Daha sonra buradan Avrupa’ya kadar yayılmış. Türkiye’de de son beş yıldır ilgi görmeye başlayan bir sanat. Yalova’da bu işle uğraşan pek yok. Ancak Bursa bu işin merkezi, orada çok sayıda filografi sanatı ile uğraşan var.Yalova’da da bu konuda kurs açılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim