İl Halk Kütüphanesine bağlı olarak hizmet veren Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi, on bini aşkın kitap hazinesi  ve yenilenen yüzü ile yaz tatilinde de çocukların ikinci adresi olmayı sürdürüyor.
Çocuk ergonomisine uygun mobilyaları, rengarenk dekoru ile baştan aşağı yenilenen Çocuk Kütüphanesi, üye dört bini aşkın çocuğa  üyelik sistemi ile de hizmet veriyor. Çocuklar, kütüphanede oturarak kitaplarını okuyabildikleri ve araştırma yapabildikleri gibi, istedikleri kitapları evlerine götürerek okuma imkanına da sahip bulunuyor.
Türkiye’deki  45 çocuk kütüphanesinden birisi olan İl Halk Kütüphanesi’ne bağlı Safalı Yılmaz Tüzünataç  Çocuk Kütüphanesi yaz tatili boyunca, hafta içi her gün ve cumartesi günleri çocukları kitabın zengin dünyası ile buluşturuyor.
Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi’nin 3-14 yaş grubuna hitap ettiğini belirten Kütüphane Müdürü Gülfem Öztin, “Kütüphanemizdeki kitapları güncelledikçe, üye sayımızı arttırıyoruz. Şu anda kütüphanemizde on bini aşkın kitapla çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Çocuk klasiklerinden, hikayelere, çizgi romanlara ve ansiklopediden bilim kültür kitaplarına kadar birçok çeşit ve türde kitapları çocuklarımızla buluşturuyoruz. Çocuklar en çok macera ve çizgi romanları tercih ediyorlar. Bunların dışında okul döneminde de öğretmenlerin okunmasını istedikleri 100 Temel Eser de tercih gören kitapların arasında yer alıyor. Üye sayımızı da gün geçtikçe arttırıyoruz. Kütüphanemize üye olan çocuklar, kiraladıkları kitapları evlerine götürüp on beş gün süreyle okuyabiliyorlar” dedi.
Nurten İLÇİN
Editör: TE Bilişim