İlk kez 2015 yılında Makbule Budak Çalışkan’ın kişisel girişimleri ile gerçekleştirilmeye başlayan, “Doğada Sevgiye Engel Yok, Şenlik Var” adlı festival 4. Yılına girdi. Gelenekselleşme yolunda önemli bir mesafe alan festival her yıl olduğu gibi bu yıl da hem etkinlikler hem de katılımcı sayısı anlamında kendini geliştirmeyi başardı.  Festivale birçok kurum ve kuruluş da destek vermeye başladı. Festivalin çıkış noktası ve amaçları hakkında bilgiler veren Makbule Budak Çalışkan, “Bu yıl 4.sünü düzenlediğim Doğada Sevgiye Engel Yok Şenlik Var isimli engelsiz festivali yine yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 2015 yılında ilkini düzenlediğim festival yoğun ilgi görünce geleneksel hale geldi. Bir engelli annesi olarak bireysel olarak kendim gibi gönüllüleri bir araya getirerek organize ettiğim festivalin amacı, engelli engelsiz demeden her yaştan ve her kesimden çocuklar, gençler ve ailelerin bir arada özgür ve eğlenceli bir gün yaşamalarını sağlamak. Bu festivalde olmayan tek şey ise protokol ve davetiye... Festivalde, ailesinde ve çevresinde hiç engelli birey olmayan insanların bu güzel etkinlik vesilesi ile, bir arada çok güzel zaman geçirmeleri, amacına ulaştığının en büyük ispatıdır” dedi.

Her yıl değişik bir gün
Festivalin sıkıcı bir hale gelmemesi için festivali bir tarihe sıkıştırmadıklarına da dikkat çeken Çalışkan, “Her yıl yaptığımız festival özel günlere sıkıştırılmış sadece bir gün anımsanan engelli günlerinin aksine, her yıl farklı tarihlerde oluyor. Maksadım bizim bu hayatın içinde unutulmadan hatırlanmamız. Her geçen gün büyüyerek devam eden festivalimiz bugün 4.  yılını doldurdu. Öncelikle uzaktan yakından gelen tüm güzel yürekli dostlara çok teşekkür ederim” dedi.

“Sponsorlarımız sayesinde sürdürüyoruz”
Bu yıl 4. Kez gerçekleşen festivalin arkasında geniş bir sponsor desteği olduğunu dile getiren Çalışkan onların desteği olmadan bu festivalin bu kadar süre devam etmesinin mümkün olamayacağını vurguladı. Hepsinin engellilerin hamisi ve koruyucusu olduğunu vurgulayan Makbule Budak Çalışkan, “Ana sponsorlarım dediğim 4 yıldır hep destekçim olan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'a Fark Özel müdürü Hüseyin Özdemir, Gerçek Dünya Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ebrar Atak, Çiftlikköy Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Şahinal ve Gençlik Lideri Sibel Demir  Altinkale Satranç Kulübü Başkanı Erkan Şat, Öğretmen Yusuf Ziya ilkokulu öğrencilerine ve öğretmenlerine, Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği Eliya ekibine, Tuder Çınarcık Turizm Ve Kültür Derneğine, Uğur Okullarının öğretmenleri Ayla Üstün öğrencileri idareci Berrak Tezel ve mekanın kapılarını bize açan Mertur Otel’e çok teşekkür ederim. Bize bugün program boyunca yardımcı olan Yalova Üniversitesi öğrencileri ve özellikle İlizyonla çocukların ilgisini çeken Batuhan'a genç müzisyen Cem Karadağ ve katılım gösteren herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim