Altınova Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden, "Sağlıklı Günler Projesi" kapsamında düzenlenen, "Sağlık ve Doğru İlaç Kullanımı" konulu söyleşi ve tiyatro gösterisi  büyük beğeni topladı.
Altınova Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen ve konuşmacı olarak Uz. Dr. Erdal Bektaş ile Yalova Sağlık İl Müdürlüğü Eczacılık Şube Müdürü Ecz. Vildan Geçmez’in katıldığı söyleşide hastalıklar ve ilaç kullanımı konusunda önemli bilgiler veridi. Programda, Seda Kılıç yönetimindeki Yalova Gelişim Tiyatrosu’nun ‘Hapı Yuttuk’ oyunu ise izleyenlerden büyük beğeni topladı.
Etkinliğe; Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, MHP Altınova İlçe Başkanı Mahmut Özkaya, Altınova Belediye Meclis üyeleri Fevzi Arıcı, Bilal Ok, Ali Saruhan, Birol Bayram, Ali Koçal ve Muharrem Akdemir, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ulaş Ekenoğlu, Altınova Halk Eğitim Müdürü Ahmet Kemal Hazır, TASKİB (Tavşanlı Altınova Subaşı Kaytazdere İtfaiye Birliği) Amiri İsmail Başaran, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Yalova Sağlık İl Müdürlüğü Eczacılık Şube Müdürü Ecz. Vildan Geçmez etkinlikte yaptığı konuşmada, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir sorun olan etkisiz, yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının artması bu konuda acil eylem planı oluşturulmasını gerekli kılmıştır. Özellikle ‘akılcı olmayan antibiyotik kullanımı’ ülkemiz için ciddi bir sorun haline gelmiştir. Dünyada, ‘uygun olmayan ilaç kullanımında’ ilk beş sıralamaya bile girmeyen antibiyotikler, ülkemiz birinci sırada yer almaktadır. Ülkemiz genelinde antibiyotiklerin reçetelenme oranı %36 iken Yalova İlimizde bu oran %25 olması teselli edici de olsa bu oranın Dünya Sağlık Örgütünün öngördüğü %15 değerine indirgenme gayretindeyiz.
Bu amaçla Yalova Sağlık İl Müdürlüğü olarak, Akılcı İlaç Kullanımında farkındalık yaratmak maksadıyla çalışmalarımızı 2013 yılından itibaren başarılı bir şekilde sürdürmekteyiz. En son olarak da, ‘Yalova Akılcı İlaç Kullanımı Toplumsal Farkındalık Projesi 2014’ adı altında, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından doğrudan faaliyet desteği olarak finanse edilen projemizle bir anlamda ‘akılcı ilaç kullanımı Yalova eylem planını’ oluşturduk.
Eğitimler, kamu spotları, paneller, konferanslar gibi pek çok faaliyetin yer aldığı bu projemizin en önemli etkinliği ise tiyatro oyunumuzdur. Bu oyunumuz ile daha geniş ve çeşitli kitlelere akılcı ilaç kullanımının ne olduğunu hem güldürerek hem de düşündürerek anlatmayı hedefledik. Bu konu da yirmiden fazla kez sahnelediğimiz ‘Hapı Yuttuk’ isimli tiyatro oyunumuzla geniş kitlelere ulaştık. Halen de ulaşmaya devam ediyoruz. Altınova Belediyesi’ne de hazırlamış oldukları sağlık projesinde tiyatro oyunumuza yer vererek akılcı ilaç kullanımına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı çok teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.
Editör: TE Bilişim