Down sendromlu çocukların çalışmalarından oluşan  sergi Çiftlikköy sahilinde Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın da katılımı ile açıldı. İş eğitimi oryantasyon programı kapsamında 9 hafta boyunca Sosyolog Merve Tunçbilek tarafından eğitim alan 5 down sendromlu çocuk, eserlerini Başkan Silpagar’ın katıldığı sergide Çiftlikköylülerin beğenisine sundu.
15 Haziran’da bu projeye başladıklarını dile getiren Sosyolog Tunçbilek, “İş eğitimi oryantasyonu kapsamında bu yaz projesini gerçekleştirdik. 9 hafta boyunca her hafta sonu down sendromlu çocuklarımızla bir araya geldik. Onların el ve göz koordinasyonlarını geliştirmeye çalıştık. Ortaya koydukları eserler de çok güzel oldu. Bu gönüllü projemizde çocuklarımızın eserlerinin satışından elde edilen gelir de onlar için bir ödül olacak. Çiftlikköy Belediyesi’ne ve Başkan Silpagar’a projemize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
Başkan Silpagar da, Çiftlikköy Belediyesi olarak halka yönelik sosyal aktivitelerin yanı sıra dezavantajlı gruplar olarak nitelenen down sendromlu çocuklar için yapılan böyle bir projeye destek vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Silpagar, “Çiftlikköy sahilimizde Engelsiz Kafemizde daha önce de sergiler yapmıştık. Bu tarz etkinliklerle Çiftlikköy halkını buluşturmuş olmaktan dolayı sevinçliyiz. Ayrıca bu çocuklarımızın Engelsiz Kafe’de böyle bir sergi yapmaları da ayrıca anlamlı” diye konuştu. Erkan Özsağırçuralı, Nursevim Oruç, Ayşe Doğa Gülmez, Beyzanur Çoban ve Gözde Edepali’nin eserlerinin yer aldığı sergi iki gün boyunca açık kalacak.

Editör: TE Bilişim