Yalova Belediyesi Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali, Yalovalılar tarafından yoğun ilgi gördü.Gazipaşa Caddesinden başlayan kortej yürüyüşü Atatürk anıtı önünde sona ererken burada, katılımcı ülkelerin çocukları ve Yalova'daki okulların folklor ekipleri gösterilerini sergilediler.
Yalova Belediyesi'nce bu yıl ilki gerçekleştirilen festivale Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekipleri katıldı. Yapılan festivale Rusya, Sırbistan davet edilmesine rağmen "Güvenlik" endişesiyle Yalova'ya ekip göndermediler. İlk gösterilerini RDKM'de gerçekleştiren ekipler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında caddeleri ve meydanları şenlendirdiler. Festival, Gazipaşa Caddesinden Atatürk anıtına yapılan kortejle başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,Belediye Meclis üyeleri,  Bulgaristan'ın Pavel Banya ilçesi Belediye Başkanı Stonimir Radevski, Belediye Meclis Başkanı Şendoğan Halit ve vatandaşlar ile festivale katılan ekipler katıldılar. Kortej eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından ekipler, halk oyunları gösterilerinde bulundu. Burada konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti, burası Yalova. Burada 23 Nisan'lar, 19 Mayıs'lar, 29 Ekim'ler farklı kutlanır, farklı kutlanmalı. Bu yıl dünyada çocuklara tek armağan edilen bayram var o da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediyesi, Yalova'da ilk kez bir uluslar arası şenlikle kutlanıyor ama ne yazık ki ülkemizdeki o terör belasından dolayı 6 ülke davet etmiş olsak da bu sene sağ olsun 3'ü geldi. Bu sayıyı daha da artırarak bu uluslar arası festivali bir bayram havasına bir şenliğe çevireceğiz. Bize düşen önemli görev; çocuklarımıza egemenliği, bağımsızlığı, özgürlüğü, demokrasi rejimini ve cumhuriyetin kazanımlarını doğru anlatmak. Ülkenin her zaman için kendi kendini yönetmeye, halkın kendi kendini yönetmesine bütün dünyada olduğu gibi ülkemizin de şiddetle ihtiyacı var" diye konuştu.
Ardından sahne alan konuk ekipler ve Yalova'da ki okulların folklor ekipleri halk oyunlarını sergilediler. Değişik ülkelerin kültürlerinin çocuk olmanın neşesi ile harman olduğu festivale vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nın hınca hınç dolduran vatandaşlar, eğlenceden paylarını fazlasıyla aldılar. 

Editör: TE Bilişim