Yalova Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek organizasyonla 20-24 Nisan tarihleri arasında Dünya Çocukları Yalova’da bir araya gelecek. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Dünya’daki ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yalova’da dolu dolu kutlanacak.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Yalova Belediyesi Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali 20-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Organizasyona 6 ülkeden çocuk halk dansları grupları katılacak. 20 Nisan’da kentimize gelen ekipler festivalin başlangıcını 21 Nisan’da saat 18:00’da düzenlenecek kortej yürüyüşü ile yapacaklar. 21 Nisan’da saat 19:00’da Gazipaşa Caddesi Mini Amfi Tiyatroda kısa gösterilerini sunacak. Misafir öğrenciler 22 Nisan’da saat 20:00’da RDKM’de geleneksel oyunlarını Yalovalılar için icra edecekler. Festival 23 Nisan’da saat 16:00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenecek çocuk şenliği ile son bulacak.
“Geleneksel Hale Getireceğiz”
Festivalle ile ilgili bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “’Yalova Benim Kentimdir’ diyerek Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk kentimize olan sevgisini ortaya koymuştur. Çocuklara olan sevgisini ve onlara olan güvenini de 1920’de 23 Nisan’ı tüm Dünya çocuklarına armağan ederek göstermiştir. İstedik ki çocukları çok seven Atamızın onlara armağan ettiği bu bayramı çok sevdiği Yalova’da coşkulu bir şekilde kutlayalım. Bu yıldan itibaren Yalova Belediyesi olarak Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali’ni her yıl 20-24 Nisan tarihleri arasında kutlayacağız.  Bu yıl 6 ülkeden katılım var. Her yıl bu katılımı daha da arttıracağız” diye konuştu.   

Editör: TE Bilişim