Engelli derneklerinin katkılarıyla Yalova Belediyesinin organizasyonuyla gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yalova’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İlk olarak Engelsiz Cafe çalışanlarının yapmış olduğu el emekleri sergisinin açılışıyla başlayan etkinlikler, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde (RDKM) Yeni Yaşam Engelliler Derneği, Yalova Tut Elimden Derneği, Bizde Varız Engelliler Derneği ve Yalova Engelsiz Yaşam Kulübü’nün katkılarıyla Yalova Belediyesi’nin düzenlediği programla devam etti. Programın hemen ardından Yalova Belediyesi’nin, Uygulama Otel’inde engelli bireylere ve ailelerine verdiği yemek ile etkinlikler sona erdi.
Engelsiz Cafe Çalışanları Hünerlerini Sergiledi
Engelsiz Cafe’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Engelsiz Cafe çalışanlarının ve özel çocukların el emekleri sergisinin açılışını gerçekleştiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Özel çocuklarımıza destek verdiğimizde neler yapabileceklerini ve bizler gibi hayata nasıl uyum sağlayabildiklerini hepimiz görüyoruz. Kendilerinin eğitmenlerinin destekleriyle yapmış oldukları el emekleriyle ve Engelsiz Cafe’de çalışma azimleriyle toplum içinde bizler gibi bir birey olduklarını göstermektedirler” dedi.
Özel İnsanların Gösterisi Beğeni Topladı
Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde (RDKM) Yeni Yaşam Engelliler Derneği, Yalova Tut Elimden Derneği, Bizde Varız Engelliler Derneği ve Yalova Engelsiz Yaşam Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Perküsyon gurubu ise yaptıkları gösteriyle izleyenleri büyüledi. Perküsyon gurubunun yanı sıra özel çocukların konser ve şiir performansları ise izleyenler tarafından alkışlandı. Engelli bireylere özel insanlar demeyi tercih ettiğini belirten Başkan Salman; “Bu anlamlı günde bulunmaktan ben onur ve gurur duyuyorum. Demin burada bir sunum yapıldı. Bu sunumda benim için en önemli vurgu ‘Eğitim her engeli aşar’ vurgusuydu. Bence o kısa gösterimin en önemli kısmı burasıydı. 3 Aralık sadece bir sembol ve timsaldir. 365 gün biz sorumluluğumuzu önce insan olarak, özel kardeşlerimize ve ailelerine getirmek zorundayız. Sonra ise benim Belediye Başkanlığı sıfatıyla daha büyük bir sorumluluğum var. Zaten benim bu duyarlılığımı herkes biliyor. Bugünde amacımız şu olmalıdır. Yaşamını sağlıklı bir biçimde sürdüren vatandaşlara da farkındalık yaratarak her birimizin potansiyel bir engelli adayı olduğu bilincini vermektir” dedi.
Yemekte Buluştular
Raif Dinçkök Kültür Merkezi’ndeki programın ardından özel insanlara ve ailelerine Yalova Uygulama Otel’inde bir yemek düzenlendi. Burada söz alan Başkan Salman; “ Bugün derneklerimizin katılımıyla Belediyemizin organizasyonuyla çok güzel bir etkinliği yaptık. Ben bu etkinlikte çok duygulandım ama bir o kadarda eğlendim keyiflendim. Başta anne babaların ve onlara emek verip bu eğitimi sağlayanların emeklerine sağlık. Bu anlamda hepinizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim