Zonguldaklı Güldürü Ustası Ercan Gönültaş’ın “Batı Karadeniz Kıvırcık Şivesi” ile yapacağı şovun tanıtım toplantısında konuşan usta oyuncu Eşref Kolçak, Bahane Kafe’de düzenlenen basın toplantısında; yapımcıların yalnızca gençlerle çalıştığını belirterek sitem etti.

Ünlü oyuncu Kolçak,  “Biz çalışarak kazanan insanlarız ama ne yazık ki son zamanlarda bizi, Türkiye’de sinemayı seyirciye sevdiren bizlerle insanlar çalışmıyorlar. Ben birkaç tanesine de söyledim. ‘Siz bizlerle çalışırsanız, birçok şeyi öğrenirsiniz, kaybetmezsiniz’ dedim. Burada sorun yapımcılarda. Hoş olmayan şöyle bir karar almışlar. Sadece gençlerle çalışmak gibi. Olmaz böyle şey” diye konuştu. Günümüz dizilerini izlemediğini belirten Kolçak, Kenan İmirzalıoğlu’nu  başarılı bulduğunu söyledi. Kolçak, “Herhangi bir art niyetle değil, içimden gelmediği için günümüz dizilerini izlemiyorum. Ama beğendiğim erkeklerden Kenan İmirzalıoğlu var. Samimi olarak söylüyorum çok iyi. Buradan söylüyorum tek tip oynamasın. Bir tek tip hiçbir zaman geçerli değil. Hep o ‘kabadayı’ olmasın. Hayatımda hiçbir zaman tek adam olmadım. İyi de oldum, kötü de oldum, köylü de oldum, şehirli de oldum, asker de oldum, sivil de oldum ama hiçbir zaman tek tip olmadım. Sinemada tek tip bir zamana kadar gider ama sonra devam ettiremezsiniz. Limiti biter. Lütfen, yanlış da anlaşılmasın ama bizle ne kadar çalışırlarsa o kadar fayda görürler” dedi.

Eşref Kolçak ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gerçekleştireceği şovla ilgili bilgi veren güldürü ustası Ercan Gönültaş, “Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki yaklaşık 20 ilde konuşulan Batı Karadeniz şivesini ön plana çıkarmak ve bu kültürü tanıtmak amacı ile bu şovu hazırladık. Türkiye’de ilk olacak bir çalışma. 26 Ekim Pazar günü saat 14.00’te Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda gösterimiz gerçekleştirilecek.Nuri Alço da şovda yer alacak.Bu programımız hem kültürel hem de söyleşi şeklinde olacak. Sosyolojik bir program olacak. Halk gösterisi şeklindeki çalışmamıza izleyiciler de sanatçılara istedikleri soruyu sorarak aktif olarak bu etkinliğin içerisinde yer alacak. Programda Nuri Alço ‘Bonzai’ konusunda gençlerimize ve öğrencilerimize söyleşide bulunacak. Şovumuz içerisinde Hababam Sınıfı’nın tanınmış karakterleri de yer alacak. Ayrıca Eşref Kolçak da bu gösteride yer alacak” dedi.

Etkinliğin giriş biletlerinin Reflex Fitness Spor Salonu, 77. Kapı Kitabevi, Mekan İnternet Kafe ve Çınarcık Petek Pastanesi’nden temin edilebileceği, giriş ücretlerinin ise tam 10 lira ve öğrenciler için de 7.5 Lira’dan satıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim