Bu sene 13. kez düzenlenen Altın Çınar Festivali’nin coşku dolu bir geceyle başladı . Son dönemin gözde isimlerinden Buray’ın sahne aldığı ilk geceyi binlerce vatandaş takip etti
3 gün sürecek festivalin ilk gününde etkinlikler ünlü yazar Mehmet Güler’in imza günüyle başladı. Çocuk kitapları yazarı Mehmet Güler, kurulan stantta kitaplarını okuyucuları için imzaladı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan el sanatları stantlarının açılışını da Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt yaptı. Eşi Elif Kurt ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Çınarcık işi, kağıt yapımı, ebru gibi sanatların yapıldığı stantları gezen Başkan Kurt, festivale katılımlarından dolayı sanatçılara teşekkür etti.
Renkli Kortej
Festivalin açılışı ise düzenlenen kortejle yapıldı. Liman bölgesinden başlatılan kortej yürüyüşüne Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal ve çok sayıda vatandaş katıldı. YAFEM’in düzenlediği Türk Boyları Şenliği’ne katılan halk dansçılarının da yer aldığı kortej, maskot bandosunun çaldığı müziklerle renkli görüntüler oluşturdu. Başkan Kurt, yol boyunca kendisine alkışlarla destek veren vatandaşları selamladı.

YAFEM Ekipleri Sahnede

Kortejin ardından YAFEM’in düzenlediği festival için Yalova’da bulunan Türk boyları ekipleri sahne aldı. Kendilerine özgü kıyafetleriyle yöresel danslarını yapan ekipler meydanı dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Başkan Avni Kurt, YAFEM Başkanı Özer Koyuncu katkılarından dolayı plaket verdi. Festivalin ilk gecesinde plaket töreni de yapıldı. Belediye Başkanı Avni Kurt, festivale katkı sunan Kaymakam Abdullah Çiftçi, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, şair Mehmet Engin, Çınarcık Turizm Derneği Başkanı Naci Soyer’e plaket sundu. Kurt, festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan firma temsilcilerine de plaket verdi.

Kardeşlik Mesajları

Festivalin ilk gecesinde Çınarcık’ın kardeş şehirleri de yer aldı. Makedonya’nın Radoviç kenti Belediye Başkanı Sasko Nikolov ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Alsancak Belediye Başkanı Fırat Atasever, gecede yer alırken Başkan Kurt, misafir başkanlara çeşitli hediyeler verdi. Özellikle Alsancak Belediye Başkanı Fırat Atasever, yaptığı konuşmayla Çınarcıklılardan alkış aldı.

Onur Ödülü Yıldız Tezcan’a

Festivalin onur ödülünü ise yaşamını Çınarcık’ta sürdüren sinema sanatçısı ve THM solisti Yıldız Tezcan aldı. Kariyeri boyunca sayısız filmde başrol oynayıp Yeşilçam’a damga vuran isimlerden biri olan, yayınladığı plaklarla da büyük ses getiren Tezcan’a ödülünü Kaymakam Abdullah Çiftçi verdi.

"Hedefimiz Kraliçe Kasaba"

Festival öncesinde konuşan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, hedefledikleri vizyonu gerçekleştirmek için vatandaşlarla elele bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Çınarcık’ın 1980’li yıllarda “kraliçe kasaba” olarak anıldığını belirten Kurt, “O dönemlerdeki popülaritemizi, cazibemizi yeniden kazanmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu festivalin de en büyük amacı bu. Sizlerle elele, gönül gönüle olduğumuz için de bunu başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Salman da katıldı

Festivalin ilk gecesine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı. Başkan Salman, Yalova’nın dünyanın en güzel yeri olduğunu, Çınarcık’ın da Yalova’nın en güzel ilçesi olduğuna dikkat çektiği konuşmasında gençlere de hitap ederek şunları söyledi, “Bizim en büyük şansımız Atatürk’ün kentinde yaşıyor olmamız. Bugün burada pek çok genç var. Genç arkadaşlarımıza güveniyoruz, onlardan umutluyuz. Atatürk’ün çizdiği yolda onlara çok ihtiyacımız var. Sizleri sadece konser gibi etkinliklerde değil hayatın her alanında, siyasette, sivil toplum örgütlerinde görmemiz gerekiyor. Çınarcık da çok şanslı. Avni Kurt gibi hem sempatik hem çalışkan, hem güler yüzlü bir belediye başkanı var”

Buray’dan Konser

İlk gecenin önemli konuğu Buray ise özellikle genç kızların büyük sevgi gösterileri eşliğinde sahneye çıktı. Binlerce kişinin doldurduğu meydanı söylediği şarkılarla coşturan Buray, “Aşk mı lazım”, “Kimsenin suçu yok”, “Mecnun”, “Seni Sevmiyorum Artık” gibi hit olmuş şarkılarını seslendirdi. Bir saatten fazla bir süre sahnede kalan genç şarkıcı sesiyle olduğu kadar içten hareketleriyle de gönüllerde taht kurdu

Editör: TE Bilişim