Çınarcık Belediyesi’nin 13. kez düzenlediği Altın Çınar Festivali, muhteşem bir geceyle sona erdi. Son gecenin en önemli konuğu Türk pop müziğinin efsane gruplarından Yeni Türkü oldu.
3 gün süren 13. Altın Çınar Festivali’nin son günü sünnet şöleniyle açıldı. Çınarcık Belediyesi’nin katkılarıyla erkekliğe ilk adımı atan minikler için düzenlenen ilüzyon ve jonglör gösterisi büyük ilgi gördü. Gezi treni ile Çınarcık turu atan miniklere sahnede Belediye Başkanı Avni Kurt tarafından hediyeleri verildi. Başkan Kurt, miniklerle tek tek sohbet ederek “Allah damatlığınızı da göstersin” temennisinde bulundu. Eğitimci, araştırmacı ve yazar Muhsin Sevencan da kurulan stantta kitaplarını imzaladı. Sevencan’ın standını ziyaret eden Başkan Kurt, “Muhsin Hocamız tarihi araştırmalarıyla geçmişimize ışık tutan bir yazarımız. Çınarcıklı olarak kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Festivalin son gecesinin müzik bölümü ise Mehmet Çevik ile başladı. Çınarcık’ın sevilen ismi popüler şarkılarıyla Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığı coştururken ardından sahneye Çılgın Sedat çıktı.Kısa bir konser veren Çılgın Sedat, sonrasında hayranlarının fotoğraf çektirme isteğini de kırmadı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, festivale katkı sunan sponsor firma temsilcilerine plaketlerini sunarken “Sizlerin desteği olmadan bu festival olmazdı” dedi. Festivalin son gecesini CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de takip etti. İl Başkanı Özcan Özel ve Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener ile birlikte konseri takip eden İnce, sahneden vatandaşlara hitap etti. Türkiye’yi aydınlık günlerin beklediğini, kimsenin umutsuz olmaması gerektiğini belirten İnce, “Ben, gittiğim her yerde belediye başkanlarını alkışlatıyorum” dedi. “Başkan Avni Kurt’tan memnun musunuz” diye vatandaşlara soran Muharrem İnce, gelen alkışlar sonrasında “Bu şekilde destek olursa karşısında ben bile aday olsam seçilemem” diyerek espri yaptı. Başkan Kurt, Milletvekili İnce’ye plaket hediye etti.
Gecenin sonunda sahneye Türk müziğinin efsane gruplarından Yeni Türkü çıktı. Yıllardır dillere pelesenk olmuş, “Olmasa Mektubun”, “Aşk Yeniden” gibi eserlerini sahnede seslendiren grup, ayakta alkışlandı. Başkan Avni Kurt, gecenin sonunda grup solisti Derya Köroğlu’na plaket ve Türk bayrağı hediye etti.

Editör: TE Bilişim