Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda açılan fotoğraf sergisinin kurdelesini Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Yıldırım ve kurs eğitmeni Sebahattin Güven birlikte kestiler.

Kurs eğitmeni Sebahattin Güven ve kursiyer ile fotoğrafları tek tek inceleyerek detaylı bilgi alan Cahit Yıldırım, “Halk Eğitim Merkezi’nde 1960lı yıllardan kalan fotoğraflar var. Fotoğrafların her biri hazine değerinde.  Geçmişte görev yapan idareci arkadaşlara bu konuda çok teşekkür borçluyum. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Kent Müzesi için fotoğrafları kullanmak istediğini belirtti. Kadıköy İlköğretim Okulu’nun 1962 yılına ait fotoğrafı çok enteresan. Ama o idareci arkadaşlarım, halk eğitim müdürü, halk eğitim başkanları bu fotoğrafları toplayarak arşiv haline getirmişler. Bundan 20 yıl önceki iskelenin, dere ağzının durumu resimlendirilerek Kent Müzesi’nde bulunmalı.”dedi.

Sebahattin Güven kendisinde çok eski Yalova arşivinin bulunduğunu Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın kendisine gelip takvim hazırlamak için fotoğraf istediğini söyledi. Yalova’nın 3 bin nüfuslu olduğu zamanlara ait fotoğrafların kendisinde bulunduğunu söyleyen Güven, Kent Müzesi için fotoğraflar vereceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim