Koru Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Genç Ahşap Heykel Sempozyumu'na katılan heykeltıraşlara ödülleri verildi.
05 Ağustos'ta Koru Beldesi'nde bu yıl 2.si başlatılan Genç Ahşap Heykel Sempozyumu dün düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Sempozyum boyunca sanatçıların ahşaptan oluşturdukları heykellerin sergisinin gezilmesi öncesinde bir konuşma yapan Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, "Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz bu sempozyum artık geleneksel bir hale gelmeye başladı. Hedefimiz 3.sünü daha geniş bir katılımla gerçekleştirmek. Bu sempozyuma katılan sanatçılarımız çok önemli eserlere imza attılar. Sanata ve sanatçıya büyük önem verdiğimiz beldemizde bu denli önemli sanatçıları ağırlamak ve onların birer sanat eseri oluşturmasına şahitlik etmek gerçekten muhteşem bir duyguydu" dedi.
2.sini düzenlediğimiz Genç Ahşap Heykel Sempozyumu'nun ödül törenine CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutca, CHP Yalova Millet Vekili Muharrem İnce,CHP Yalova il başkanı Özcan Özel, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Bölüm Başkanı Nevzat Atalay, Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, CHP Kadın Kolları Başkanı Ayten Bal, Koru belediye meclis üyeleri Serap Demirden, Ender Başkan, Zeynel Dilekci ve Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman da katıldı.
Ardından sanatçıların eserlerinin yer aldığı açık hava sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen katılımcılar sanatçılardan bilgiler alarak ortaya çıkardıkları eserden dolayı kendilerini kutladılar. Ardından sanatçılara ödülleri açılışa katılan protokol mensupları tarafından takdim edildi. 05-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen 2. Genç Ahşap Heykel Sempozyumu çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim