Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik Haftası açılışını Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla gerçekleştirdi. 
Gençlik Haftası sporcular ve Yalova Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü personeli ve sporcuların katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı gerçekleştiren Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Osman Gül, " Gençlik bir milletin temeli dinamik yapısıdır. Türkiye’nin yüzde 41 oranında genç nüfusun temsil etmesi o gücünün de bir göstergesi olarak yansımaktadır. Bu bir aynı zamanda zenginliğin ifadesidir. Çünkü insanları, bir milleti, bir devleti ayakta tutan en temel değerlerden biri o genç nüfusun dinamik olması, o genç nüfusun yoğun bir şekilde olmasıdır. Bu anlamda gençlerimize bu aidiyet duygusunun, toplumsal bilincin kaynaştırılması noktasında, sosyalleşme noktasında her türlü kaynağı ve desteği vermek zorundayız. Gençlerimizin etrafındaki coğrafyayı çok iyi tanımalarını istiyorum. Dertleriyle dertlenmelerini istiyorum. Bilindiği üzere bu coğrafyanın umudu gençlerdir. Batımızda, doğumuzda, kuzeyimizde, güneyimizde olan bir çok aktivite, bir çok sıkıntılarla ilgili dünyayı çok iyi okumak zorundayız. Sizlerin enerjilerini doğru yere kanalize etmek ve güzel hedef belirlemek zorundayız" dedi. 
Konuşmanın ardından ise Gençlik Merkezinede eğitim gören gençlerin oluşturduğu halk oyunları ekibi çeşitli yörelere ait halk oyunlarını sergilediler. Hafta çeşitli etkinliklerle devam edecek. 
Editör: TE Bilişim