Altınova Belediyesi ve Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile yapılan Altınova İlçe Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete girdi. Burada konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, “Okuyan ve araştıran nesiller her daim ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaklar” dedi.
Açılışı yapılan kütüphanede ilk etapta 5 bin 850 kitap bulunurken, özürlü vatandaşlar da unutulmadı. Kütüphanenin daha şimdiden 380 üyesi bulunuyor. Altınova İlçe Halk Kütüphanesi açılışına; Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Güler Alkan, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ali Gemalmaz, Altınova Kaymakamı Zafer Engin,AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, CHP İl Başkanı Ertan Şener, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve yönetim kurulu üyeleri, İl genel ve belediye meclis üyeleri, Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali ve Yalova İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bünyamin Utar, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
İlk etapta 5 bin 250 kitap
Altınova Vakıfbank İlkokulunun arkasında Cumhuriyet Mahallesi 7. Sokak 4 numaralı adreste hizmete giren İlçe Halk Kütüphanesi’nde ilk etapta 5 bin 850 kitap yer alıyor. Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ve Yalova İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce satın alınması yapılan 5 bin 250 kitabın tüm teknik işlemleri İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde yapılarak, Altınova İlçe Halk Kütüphanesinde hizmet vermek üzere rafta yerini aldı. 
Kütüphanede; 1.171 adet çocuk kitabı, yetişkin ve genç okuyucularımız için 2.597 adet edebiyat, 230 adet tarih, 250 adet felsefe ve psikoloji, 200 adet bilim, sanat ve teknoloji, 420 adet dini konularda kitap bulunuyor. 
Herşey düşünülmüş 
300 metrekarelik alanda hizmet verecek olan kütüphanede; 48 kişilik ders çalışma alanı, 7 adet Satranç takımı, 5 adet Bilgisayar, 1 adet Playstation, 8 kişilik misafir koltuğu ve 21 adet Çocuk okuyucu ağırlama kapasitesi bulunmakta. Kütüphanenin girişi ve lavaboları engelli erişimine uygun olarak düzenlendi. 
“Çok önemli bir kazanım” 
Altınova’nın çok önemli bir kazanım elde ettiğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Kütüphanedeki kitap sayısının yılsonuna kadar 10 bine ulaşması ve 2019 yılında sayının 15’i bulması hedefleniyor. Kütüphanemizde özürlü kardeşlerimiz için de imkanlar bulunmakta. Yeni yayınlanan tüm eserler Bakanlığımız tarafından kütüphanemize gönderilecek.

Bu önemli eserin ilçemize kazandırılmasında katkıları olan Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş’a, Yalova Milletvekilimiz Fikri Demirel’e, Valimiz Tuğba Yılmaz’a, Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürümüz ve ekibine, İl Kültür ve Turizm müdürlüğü personeline ve Yalova İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

“Büyük yanılgı”

Ülke genelinde 223 ilçede kütüphane olduğunu söyleyen Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, “Ülke genelinde 376 kütüphanemizde tadilat veya yeniden yapım çalışmaları var. Altınova’daki bu kütüphaneyi yaparken Milletvekilimizden, Valimizden, Belediye Başkanımızdan çok destek aldık. ‘Türk insanı okumaz’ yanılgısı var. Konya Halk Kütüphanesinin yıllık 2 milyon kullanıcısı var. 2017’de 6 bin 335 tür kitap basındı. Aynı yıl 66 binin üzerinde çeşitli kitap basıldı. 700 bin kitabın baskısı gerçekleştirildi. Bu konuda dünyada 10’uncu sıradayız.

“Altınova’yı ayakta alkışlıyorum”

İlme, irfana yapılan yatırımlar boşa gitmez. Ülkemizde cep sinemalı 44 gezici kütüphane var. Önümüzdeki ay sonunda bir tane de Yalova’ya göndereceğiz. Yalova Üniversitesi ile ortak bir şeyler yapabilir miyiz ona bakacağız. Rektörümüzü ziyaret edeceğiz. İl Halk Kütüphanemizi Milletvekilimizin, Valimizin, yerel yönetimin desteğiyle kütüphane kompleksi şeklinde yapmak istiyoruz. Altınova’nın dışındaki diğer ilçelerde de çalışmalar yürüteceğiz. Açılışını yaptığımız bu kütüphanenin daha şimdiden 350 üyesi bulunuyor. Altınova’yı ayakta alkışlıyorum” dedi. Ardından günün anısına Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu’ya “Hersek Lagünü” tablosu hediye etti.

“Birlik ve beraberlik ruhu”

Ardından Altınova Kaymakamı Sayın Zafer Engin yaptığı konuşmada, bu eserin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Gezici kütüphaneyle en ücra köşelere kadar insanların kitapla buluşacağını ifade eden AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, “Bu kütüphanenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün dünya ile mücadele ediyoruz. Bunun için ilme sahip gençler yetiştirmek zorundayız. Bütün dünyayla mücadele ediyoruz. Bizim bir karış toprağımıza göz koyanların gözünü çıkartır, elini kopartırız. 15 Temmuz’da kazandığımız birlik ve beraberlik ruhuyla bizi kimse yıkamaz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından aynı zamanda ressam olan Hürriyet Ortaokulu Müdürü İlhan Aydan tarafında yapılan Fikri Demirel’in portresi kendisine hediye edildi.

“En önemli unsur eğitim”

Ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, “Böyle güzel bir hizmetin açılmasında, bir arada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız İlçe ziyaretinde  kütüphanemizin nasıl yapıldığını yerinde görmek için ziyaret ettik. Kütüphanemiz açılmadan içinde öğrencilerimiz vardı. Kütüphanemizin asıl sahibi onlar. Kütüphaneyi dolduranlar, kütüphaneden kitap  alıp okuyanlar. Esas onlar için hayırlı olsun diyorum. Sonuçta bizim en güçlü değerlerimizden bir tanesi de güçlü donanımlı bir genç nesle sahip olmamız. Biz neslimizi, gençlerimizi en güzel şekilde eğitirsek onlar da nihayetinde tıpkı bu vatanı bize emanet eden atalarımız gibi, Aziz Şehitlerimiz gibi 15 Temmuz’da hainlere dur diyen Aziz Milletimiz gibi gelecekte de vatanımızı en güzel şekilde koruyacak daha da ileri noktalara taşıyacaklardır. Okumak ve araştırmak bu nedenle önemli. Okuyan ve araştıran nesiller her daim ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaklar. Ben kütüphanemizin bu noktaya gelmesinde, açılmasında emeği geçen Milletvekilimize, Genel Müdürümüze, desteğiyle ve mesajlarıyla aramızda bulunan Sayın Bakanımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Genel Müdürümüz yeni müjdeler verdi. İnşallah o müjdelerde bir araya gelmek ümidiyle, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Altınova İlçe Müftüsü tarafından yapılan duaların ardından kütüphane açılışı gerçekleşti.

Editör: TE Bilişim