20-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan “14. Altın Çınar Festivali”nde stant açacak olan ülkemizin önemli hattatlarından Samiye Aksan’ı Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Basın Yayın, Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Müdürü Hülya Nazlı ile birlikte evinde ziyaret etti.

Evinin her köşesinde kendi yaptığı hat eserlere yer veren sanatçı, evinin bir odasında oluşturduğu kişisel atölyesinde 14. Altın Çınar Festivali boyunca sergileyeceği 17 adet eseri Başkan Avni Kurt’a tanıtarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret sırasında Türk El Sanatları ve Samiye Hanım’ın eserleri hakkında kendileriyle sohbet eden Başkan Avni Kurt; “Mustafa Kemal Atatürk’ün “her insan öğretmen olur ancak herkes sanatçı olamaz” sözünün ne kadar doğru olduğunu, yarattığı eserlerle bir kez daha anlamamızı sağlayan Hattat Samiye Hanım’a misafirperverliğinden dolayı ve Altın Çınar Festivali’nde bu değerli eserlerini sergileyeceği için çok teşekkür ediyorum” diyerek günün anısına hediyelerini sundu.

Hattat Saime Aksan da Başkan Avni Kurt’a ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, günün anısına bir eserini hediye etti.

Editör: TE Bilişim