Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yalova Sanat Bienali’ne katılan 36 sanatçının Yalova’da yaptıkları eserler için ilk sergi İstanbul Bakırköy’de açıldı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’un açılış kurdelesini kestiği sergi ay sonuna kadar açık kalacak.  
Yalova Belediyesi ile Bakırköy Belediyesi’nin işbirliğinde İspirtohane Kültür ve Sanat Merkezi’nde organize edilen sergide 15 farklı ülkeden 36 sanatçının ürettikleri eserleri yer alıyor. 
Ev sahipliği için Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman açılış konuşmasında şunları dile getirdi; “Bu yıl üçüncüsünü organize ettiğimiz Yalova Sanat Bienalinin gerçekleşmesinde emeği bulunan Berlin sanatçı grubu FLUSS, küratör Asri Sayraç’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bienalin bir sonraki buluşması olan 2017 yazında yapmayı planladığımız gezici sergiyi bu yıl denemek amacıyla Bakırköy Belediyesi ile işbirliği yaparak İstanbul’da hayata geçirmiş olduk. Ay sonuna kadar İspirtohane Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olan sergiye emek veren değerli sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilişim