Geçtiğimiz sezon Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği, bu yıl da eğitmen Hacı Murat Dağıstanlı nezaretinde çalışmalarını kaldığı yerden sürdürüyor.

Birçok şehirdeki festival ve şenliklerde gösteri yaparak Yalova’nın adını duyuran ve tanıtımına katkıda bulunan Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği’nin yurtdışındaki organizasyonlardan da davetler aldığını dile getiren Dernek Başkanı Murat Erdoğan, ”Bu sezon da çalışmalarımızı heyecanla sürdüreceğiz. Kültürümüzü yaşatmak adına dernek olarak verdiğimiz folklor eğitimlerinin yanı sıra bu yıl yönetim kurulumuzda aldığımız kararla, dil kursları da düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde vatandaşlardan gelecek talep doğrultusunda, Çeçence, Dağıstanca, Adigece ve Karaçayca gibi Kafkas  dillerinde kurslar düzenlememiz söz konusu “ diye bilgilendirmede bulundu.

Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği bünyesinde düzenlenen folklor kurslarına kayıtların Kurban Bayramı sonuna kadar süreceğini dile getiren Dernek Başkanı Murat Erdoğan, bu yıl da folklor kurslara ilginin yüksek olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilişim