Yalova Kuzey Kafkas Derneği tarafından organize edilen Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali 20 Ağustos 2013 tarihinde start almıştı. O günden beri Barış Manço Açıkhava Tiyatrosunda sahne alan ekipleri Yalova halkı da hiç yalnız bırakmadı. Her gösteriyi binlerce Yalovalının izlediği festival düzenlenen kapanış gala gecesi ile son buldu. Galada ekipler ilk olarak toplu olarak sahneye gelerek yaptıkları açılış dansı ile Yalovalıları son kez selamladılar. Ardından kendi ülkelerinin esintilerini taşıyan folklor gösterilerini sahneye taşıyan ekipler büyük beğeni topladılar.

İnguşetya, Kuzey Osetya, Gürcistan, Adigey, Dağıstan ve Yalova Kafdans ekiplerinin yer aldığı festivalde ferdi olarak sahne alan konuk sanatçılarda sarkı ve çaldıkları müziklerle göz doldurdular. Adigey'den Tambuy Cemuk akordiyonu ile müzik ziyafeti çekti. Bir çok ulusal ve uluslararası yarışmada da ödül sahibi olan genç sanatçı Kafkas melodilerini Yalova'ya taşıdı. Dağıstanlı sanatçı Azida Miş ise seslendirdiği şarkılarla gönüllere taht kurdu. Yalovalılar her iki sanatçıya da alkışları ile destek verdiler.

Gece protokol mensuplarından da yoğun ilgi gördü. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile çok sayıda davetli de festivalin kapanış gecesinde hazır bulundu.

Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Mehmet Aydemir festivalle ilgili kısa bir değerlendirme de bulunarak, "Festivalimiz her yıl daha profesyonel ve daha kapsamlı bir hale geliyor. Bu yıl da festivalimizi başarıyla tamamladık. Gösterilere halkımızın ilgisi de bizi sevindirdi. Her gösteride Yalovalılar amfi tiyatroya akın ettiler. Festivalde bize destek veren ve yardımlarını esirgemeyen başta Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi ve Yalova İl Özel İdaresi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara da derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Festivalimiz bitti ama 11'nci festivalin hazırlıkları daha şimdiden başladı. Bir sonraki festivali daha güzel ve kapsamlı yapmak için şimdiden kolları sıvayacağız" diye konuştu.

Yaklaşık 1 haftadır Yalova'da bulunan konuk ekiplerin dansçıları ise Yalova'ya hayran kadılar. Yalova'nın çok güzel bir il olduğunu dile getiren konuk ülkelerin dansçı ve yöneticileri ülkelerinde de Yalova'yı anlatacaklarını ve burada geçirdikleri günleri hiç unutmayacaklarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim