Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri Yalova Kağıt Müzesi’ni ziyaret edip uygulamalı ders gördüler.
Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gökhan Genel’in nezaretinde gerçekleşen “İletişim tarihi” dersinin uygulamasına 1. Sınıf öğrencileri katıldı. Kağıt Müzesi ziyareti ile başlayan etkinlikte öğrenciler kağıt yapımının ilk örneklerini oluşturan kağıt hamurundan hatıra kağıtlar oluşturdular. Öğrencilerin büyük bir hayranlıkla ziyaret ettikleri müzede ders uygulaması renkli ve bir o kadar da neşeli bir atmosferde gerçekleşti. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gökhan Genel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, İletişim Tarihi dersinin ‘tipografik basım’ bölümünü teorik kısmını okulda yaptıklarını ve dersin amacına ulaşması için uygulama aşamasını öğrencileri ile birlikte Yalova için olduğu kadar Türkiye için de çok büyük bir değeri olan kağıt müzesinde gerçekleştirmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Genel, Türk matbuatının yüz akı olan İbrahim Müteferrika’nın isminin ve misyonunun bu nadide eserle Yalova’da yaşatılmasının takdire şayan bir örnek olduğunu belirtti. Genel ayrıca, müze sorumlularının ilgilerinden son derece memnun kaldıklarını belirterek, "Bu kıymetli eseri Yalova’ya kazandıran ve bu yönde emeği geçen başta eski belediye başkanı Yakup Koçal’a ve diğer yetkililere üniversitem ve fakültem adına şükranlarımı arz ediyorum" dedi. 
Ziyaret sonrasında müze sorumlusu Aytekin Vural,  dersin hocası ve bazı öğrencilere kağıt müzesini tanıtan kitap hediye etti. Vural müzenin özellikle iletişim sanatları bölümü öğrencileri tarafından ziyaret edilmesi ve burada ders görmüş olmalarının kendilerini sevindirdiğini ve bu sayede müzenin de amacına hizmet ediyor olmasından dolayı da mutluluk duyduklarını ifade etti.
Editör: TE Bilişim