Türkiye çapında gerçekleştirilecek olan sosyal sorumluluk projesi ‘Kask Farkındalıktır’ için atılan ilk adımlar olumlu sonuç vermeye başladı. Başkan Türkuğur, “Kask Farkındalıktır projesi için Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı’ndan aldığımız davet üzerine gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden son derece olumlu sonuçlar çıktı. Daha önce TBMM Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen görüşmelerde TBMM’nin daha önce benzeri bir çalışma yapmadığını ama böylesi bir sosyal sorumluluk projesinde katkıda bulunabileceklerinin düşüncesinde olduklarını belirtmişlerdi.

Şu an TBMM’den talebimiz olan çekimler için olumlu yanıt elimize ulaştı. TBMM’nin yaptığı açıklama göre 3 motosiklet üzerinde onayı olan Milletvekilleri ile TBMM yerleşkesinin bahçesinde kasklı fotoğraf çekimi gerçekleşecek. Ama bizim hedefimiz üç büyük partinin üç liderini aynı karede görmek. Çekimler 15 Mayıs – 5 Haziran 2012 tarihleri arasına gerçekleştirilecek. Projemizin hedef kitlesi Türkiye genelinde sayıları 6 milyonu bulan motosiklet kullanıcılarıdır. Projemizin amacı ise; Türkiye genelinde motosiklet kullanıcılarının donanımlı kıyafetlerle motosiklet kullanmalarının önemini vurgulamak ve özellikle KASK takılması konusunda daha özenli davranmalarını sağlamaktır. Kask takılması durumunda kaza sonuçlarında oluşacak yaralanmaların ve ölüm oranlarının önemli ölçüde azalabileceğine vurgu yapmaktır.

Motosiklet kullanımında bilinç seviyesini arttırmak istiyoruz. Kask Farkındalıktır projesi sayesinde;
kullanıcıların can güvenliğinin artması ve konuya daha hassasiyetle yaklaşmaları, trafik kurallarına riayet etmeleri hususunda kendilerini geliştirecekler. Risk taşıyan davranışa neden olabilecek dışsal etkilere karşın özdenetim eğilimi gelişecek. Bilinçlenmeleri sayesinde bu bilincin yaygınlaşmasında görsel etkileşimin faydası haline gelecek. Güvenli motosiklet kullanma bilinci gelişecek. Güvenli motosiklet kullanımının yaygınlaşmasına destek olacaklar. Trafik kazalarında yaşanan can kaybı oranının azalmasında etkin rol oynayan Kask kullanımının öneminin daha geniş kitleler tarafından anlaşılmasının sağlanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol ve TBMM’den gelen onay sonrasında sponsorluk görüşmeleri ve birlikte çalışılacak ajansın ya da fotoğraf sanatçısının belirlenmesi ve belirlenen tarihte çekimlerin gerçekleştirilecek. Elde edilecek görsellerin afiş, billboardların basılabilir hale getirilecek ve spot filmi hazırlanabilecek hale getirilmesi ajansın sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Afişlerin dağıtımı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile İl Emniyet Müdürlükleri aracılığı ile yapılması ve MAT şubelerinin olduğu illerde Şubelerimizin bu çalışmalara katkıda bulunacak Projemiz 2012 Nisan ayında billboardlarda yerini almaya başlayacak. Panoda kalma süresi Emniyet Genel Gorabet Müdürlüğü tarafından belirlenecektir.

Afiş çalışmaları tüm illerde uygun noktalarda ekim sonuna kadar uygulanması planlanmaktır. Motorize Afet Timi renkleriyle dizayn edilmiş motosikletimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi içinde izni alınan noktaya yerleştirilecektir. Ulaşmayı başardığımız milletvekillerimiz projemiz hakkında bilgilendirilecek ve destek için ‘Motosiklet üzerinde Kask takarak poz vermeleri’ rica edilecektir. Çekimlerin ardından afişler hazırlanacak ve billboardlarda yerini alacaktır. Projenin programı, günü ve zamanı hazırlanacak basın bildirisiyle ulusal medyaya iletilecek ve çalışmalarımızın ara ve ana haber bültenlerinde yayınlanması mümkün kılınacaktır. Bu çalışma medyanın ilgisi sayesinde çok daha etkin ve ses getiren bir noktaya taşınmış olacaktır.

Derneğimiz için özel olarak tasarlanacak motosikletlerin gerekli izinler alındıktan sonra, etkinlik tarihinde meclis binasına ulaşılacak. Proje etkinlik tarihinden önce projeye destek sözü veren değerli vekillerin motosikletler üzerinde kask takarak poz verecekler. Çekimler profesyonel bir firma ya da fotoğraf sanatçısı tarafından gerçekleştirilecektir. Afişlerin basımı ve dağıtımı, billboardlarda yer alacak. Projenin ulusal medyada tanıtımı için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ile ulusal basına tanıtım amaçlı bir protokol imza töreni gerçekleştireceğiz. Ulusal basına da ulaştıktan sonra parti başkanlıklarını bilgilendirmek amacıyla yazılı bir tanıtım raporu göndereceğiz. Projemizin Maliyetlerinin Sponsorluk sistemiyle karşılanması hedeflenmektedir. Afişlerin dağıtımının Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlükleri aracılığıyla yapılacak. Motorize Afet Timi Projesi’nin Türkiye’de benzeri olmayan bir projedir.

Toplumun her kesimi tarafından takdirle karşılanmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilecek bu çalışmanın motosiklet kullanıcıları üzerinde son derece etkin olması amaçlanmaktadır. Sonuç olarak; Meydana gelen ve motosikletin taraf olduğu trafik kazalarında önemli yaralanmaların ve ölümlerin nedenleri arasında; kullanıcının kask takmaması önemli rol oynamaktadır. Motosiklet tutkunları arasında bilinçli ve donanımlı kıyafetle motosiklet kullanımının yaygınlaşması, donanımlı kıyafetlerle motosiklet kullanma bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla üzerinde titizlikle durduğumuz,Emniyet Genel Müdürlüğü ve MAT(Motorize Afet Timi) işbirliği ile gerçekleştirilecek Bu proje Millet Vekillerimizin ve ulusal medyanın göstereceği ilgi ve vereceği destek sayesinde KASK kullanımının etkin düzeyde artmasına katkıda bulunacaktır. Projenin gerçekleştirildiği süre boyunca üyelerimiz tarafından anket çalışmaları yapılacaktır. Anket çalışmaları ışığında elde edilen sonuçlar raporlanarak Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılacaktır.”dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim