Kent Müzesi’nde engelliler için yapılan düzenlemelerin tanıtımını engellilerle birlikte yapan Başkan Koçal, “Yalova Belediyesi olarak engelliler için hayatı kolaylaştırıyoruz. Sadece, yemek yemek yolda yürümek değil, camiye gitmek, müze gezmek herkesin hakkı olduğu gibi engellilerin de hakkı” dedi.

Yalova’nın engelsiz kent olmasıyla ilgili koydukları hedefe ilişkin Yalova merkezdeki çalışmaların  tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Koçal, “Bu düzenlemeler sadece yollar ve kaldırımlardaki düzenlemelerden ibaret değildir. Diğer bir hedef de bütün kamusal alanlara engelli arkadaşlarımızın rahatça ulaşabilmeleridir. Geçen hafta Merkez Camii’nde engelli kardeşlerimizin abdest alabileceği bir mekanın anahtarını sembolik olarak vermiştik. Kent Müzemizi de açarken engellilere uygun olarak açmaya çalıştık. Ancak burasının orijinali tarihi eser olduğu için aslına uygun olmayan bir  çivi dahi çaktırmıyorlar. Biz de dedik ki bu bina yapıldığı yıllarda, bundan yaklaşık doksan sene önce öyle bir engelli konsepti yoktu ki, bunu koysunlar. Sağ olsun Anıtlar Kurulu’na engelli asansörü yapılmasını kabul ettirdik. Zaten müze kurulurken görme engellilerin de faydalanabileceği kulaklıklar ve ses sistemini yaptık, olabildiğince Yalova’nın Kent Müzesi’ni engellilerin de gezebileceği biçimde, bilgilenip nostalji yapabileceği bir mekan haline getirdik. Bunun için de engelli  kardeşlerimize bunu duyurmak istedik. Çünkü onlar kanımca böyle bir müzeye gidip yararlanabileceklerini tahmin etmiyorlardır. Onun için bugün engelli kardeşlerimizle birlikte bunun duyurusunu yapalım istedik”  diye konuştu.

Başkan Koçal’ın açıklamasının ardından görme engelliler Kent Müzesi’ni  görevli eşliğinde gezerek, kulaklıklar aracılığıyla panolarda yer alan bilgileri sesli olarak dinleme imkanı buldular. Engelliler, böyle bir hizmeti kendilerine sunan ve engelsiz bir kent yaratma hedefiyle yola çıkan Yalova Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları takdir ettiklerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim